Heb jij te maken met beweeglijke kinderen,kinderen die snel overprikkeld raken of alsmaar blijven denken?

Ontdek ons TOUCH verzwaringskussen

Het TOUCH verzwaringskussen is een heerlijk zacht aanvoelend kussen van fleece. Van binnen is het gevoerd met verzwaard materiaal. Juist deze verzwaring maakt het kussen ideaal voor echte wiebelkontjes, kinderen die overprikkeld raken en kinderen die maar blijven denken. Door de diepe druk die ontstaat en het gewicht van de kussens, gaan (hooggevoelige) kinderen hun eigen lijf voelen. Het brengt ze tot rust, waardoor ze lekkerder in hun vel zitten en ze zich beter kunnen concentreren op school en thuis. Deze positieve effecten gelden overigens ook voor volwassenen!
set van drie TOUCH verzwaringskussens

Voor wie zijn de TOUCH verzwaringskussens?

Voor wiebelkontjes die niet stil kunnen blijven zitten.

Voor kinderen die snel overprikkeld raken.

Voor hoogsensitieve kinderen.

Voor coaches en therapeuten die met prikkelgevoelige en hoogsensitieve kinderen werken.

Voor kinderen die maar blijven piekeren.

Voor kinderen die steeds afgeleid zijn.

Voor kinderen die rust en veiligheid nodig hebben.

Voor volwassenen die meer rust in hun hoofd willen.

voor het dempen van prikkels

Het TOUCH verzwaringskussen

KLEUREN:
Blauw, Mintgroen, Fuchsiaroze, Antracietgrijs, Rood, Papegaaienprint en Bolletjesprint.
MATEN EN GEWICHT:
 20 cm x 30 cm – 600 gram
 30 cm x 40 cm – 1200 gram
 40 cm x 60 cm – 2000 gram

Wat vinden anderen van de TOUCH verzwaringskussens?

Het verzwaringskussen is ideaal voor echte wiebelkontjes, kinderen die overprikkeld raken en kinderen die maar blijven denken. Wij kunnen je wel vertellen hoe geweldig deze kussens zijn, maar wil je weten wat anderen over het verzwaringskussen zeggen?
Bekijk hier alvast de waardevolle mening van een autismegedragsspecialist.
Met het eten meteen uitgeprobeerd. Mijn dochter was zo rustig, ik dacht, zal wel toeval zijn. Maar ook bij het slapen helpt het. Ze ligt geen uren meer wakker, maar valt heerlijk met kussen op haar rug in slaap.
Annemarie Kreuning Moeder
Ik gebruik het kussen op mijn werk als ik merk dat ik gestrest raak. Het is echt een verademing om dan even weer te voelen dat ik benen heb. Door het kussen merk ik dat ik de dag beter aan kan.
Sylvia Forte Cliente
Oze actieve 11-jarige zoon over het verzwaringskussen dat mee ging op zijn schoot in de auto op reis naar Italie: “Ik weet niet wat het is, maar ik word me toch rustig van dit kussen.”
Marie-Louise de Jong Moeder

Over het ontstaan van de verzwaringskussens

Suzanne Strijbosch-van Snippenberg en Josja Koelink

Zowel Suzanne als ik werken met prikkelgevoelige en hoogsensitieve kinderen. Ik als HSP-coach en Suzanne als master kinderfysiotherapeute. We zien in ons werk veel overprikkelde en prikkelgevoelige kinderen die baat hebben bij oefeningen die prikkels dempen en de overprikkeling doen afnemen. De materialen die wij hierbij inzetten, zoals verzwaringskussens en stretchdoeken, zijn hiervoor heel erg geschikt en slaan heel goed aan. Vaak adviseren wij volwassenen en ouders om thuis ook verzwaringskussens te gebruiken en ook in onze opleiding Gevoelig meebewegen ontdekken coaches en therapeuten de positieve effecten van deze materialen. Maar ze zijn niet makkelijk verkrijgbaar! Of ze zijn er wel, maar ze zijn helemaal niet aantrekkelijk voor kinderen. Daarom hebben wij zelf verzwaringskussens en stretchdoeken ontwikkeld. We hopen dan ook dat jouw kind, jijzelf of de mensen met wie je werkt er veel profijt van zullen hebben.
suzanne strijbosch-van snippenberg opleiding gevoelig meebewegen

Suzanne

HSP coach

Josja

Hoe gebruik je de verzwaringskussens?

De TOUCH verzwaringskussens kan je gebruiken voor diepe druk op het lichaam of voor bewegingsoefeningen.

Hieronder volgen enkele manieren waarop je de TOUCH verzwaringskussens kan inzetten:

Hulp bij het inslapen: Leg de kussens op de rug en/of de benen.

Het kind zal snel tot rust komen en de vermoeidheid voelen.

Rust in het hoofd van de denkers: Leg het kussen op de benen voor meer rust.

Het kind zal snel tot rust komen en de vermoeidheid voelen.

Om de energie kwijt te kunnen: Laat het kind er mee gooien of slepen.

Door zware dingen zoals deze kussens te sjouwen of te gooien komt het kind meer in zijn lichaam, wat ervoor zorgt dat het de prikkels om hem heen beter kan reguleren. Bewegingen zullen makkelijker gaan en het kind kan meteen zijn energie kwijt.

Leren stilzitten: Leg het kussen op schoot.

Bijvoorbeeld tijdens de les of het eten.

Voor een betere concentratie: Laat de kussens meenemen tijdens een parcours.

Waardoor de kinderen tijdens een (evenwichts–)taak hun lichaam beter leren voelen.

Om overprikkeling te voorkomen: Leg het kussen op schoot.

Dit kan zowel thuis als op school. Het kind voelt zijn lichaam bewust en door de diepe druk dempt het de omgevingsprikkels meer en zal het meer rust ervaren.

Verschillende formaten

Groot
We merken dat steeds meer volwassenen onze verzwaringskussens bestellen en dat er behoefte is aan een groter formaat verzwaringskussen. Speciaal daarvoor hebben we nu de TOUCH GROOT ontwikkeld. Dit kussen weegt maar liefst 2 kg en heeft een afmeting van 40cm bij 60 cm. Je kan dit kussen heerlijk op je schoot leggen na een dag hard gewerkt te hebben of deels op je schoot en tegen je buik aan op de bank. Met dit extra grote verzwaringskussen kom je in mum van tijd tot jezelf! Je voelt je benen weer, misschien ook je vermoeidheid en je stuurt ongemerkt je aandacht weer naar het hier en nu. Dit kussen kan ook goed gebruikt worden voor kinderen, bijvoorbeeld in bed op de rug.
Verzwaringskussen rood medium wasbare hoes
Medium
Dit verzwaringskussen heeft een afmeting van 30cm x40cm en is er in twee gewichtsklasses: 1200 gram en 2000 gram. Het is zowel voor kinderen als volwassenen een ideaal kussen voor op schoot. De zachte fleece voelt heerlijk aan en al binnen enkele seconden ga je merken dat je je lijf voelt. Hierdoor zal de aandacht naar het hier en nu gaan, vermindert het piekeren, worden prikkels gedemd en word je minder afgeleid. Deze kussens zijn heel prettig om na school, op de bank of tijdens het voorlezen op de schoot van je kind te leggen. Ook kan het heel prettig zijn om deze bij het in slaap vallen op de bovenbenen of rug te leggen. En ook heerlijk voor jezelf om even ‘af te schakelen’ na een dag werken.
middelgroot TOUCH verzwaringskussen grijs
Klein
Speciaal voor ouders met kleine kinderen hebben we ook kleine TOUCH verzwaringskussens ontwikkeld: de TOUCH mini. Deze hebben een afmeting van 20cm x 30cm en wegen 600 gram. Het kleine formaat en het lichtere gewicht maken ze ideaal voor de schootjes, bovenbenen en ruggen van de kleinere kinderen. Leg een klein kussentje op de schoot van je kind terwijl het zit of een leg een kussentje op de onderrug zodat het makkelijker in slaap kan vallen. De TOUCH-mini wordt ook veel gebruikt door coaches en therapeuten. Koop er meer dan één en je ontvangt bovendien korting!
mintgroen verzwaringskussen
Verzwaringskussens op rug.

Professioneel aan de slag met verzwaringskussens?

Uitgewerkt voorbeeld: Tijdens begeleiding of coaching kan je de TOUCH verzwaringskussens heel mooi inzetten. Het beste werkt het als je aansluit bij de beleving van het kind. Als een kind erg van bouwen houdt, bouw dan met een aantal kussens een toren of een huis (voor meer gelijkmatige druk) op de rug. Je vraagt ondertussen waar er nog “bouwstenen” moeten, zodat een kind ook leert aangeven waar het fijn is om nog een kussen te plaatsen.

Als een kind liever in beweging is laat hem dan met het verzwaringskussen sjouwen en lopen. Leg aan de ene kant van de ruimte de kussens en laat het kind verderop het huis bouwen. Door er mee te sjouwen voelen zij goed hun lijf. Als je aansluit bij de fantasie en de belevingswereld van een kind kan je eindeloos variëren. Waar jij denkt: het zijn maar gewoon kussens, weten kinderen ze binnen no time te “transformeren” in dieren, bakstenen, keien, taarten, pannenkoeken etc. De kinderen die al wat ouder zijn vinden vaak juist de druk en sich al heel fijn. Zij hebben de fantasie niet meer nodig.

Welk effect mag je verwachten van de verzwaringskussens?

  • Kinderen die lekkerder in hun vel zitten.
  • Kinderen die hun lichaam beter kunnen voelen waardoor bewegingen makkelijker gaan.
  • Kinderen die zich beter kunnen concentreren en hun aandacht kunnen richten.
  • Kinderen die minder snel overprikkeld zijn.
  • Kinderen die minder gespannen zijn.
  • Kinderen die beter kunnen slapen.
  • Dankzij de TOUCH verzwaringskussens voelen kinderen zich prettiger. Zij ervaren meer rust en kunnen zich beter ontwikkelen. Dat geldt overigens ook voor volwassenen!

standard_1500x1125_KidsRunning

Veel gestelde vragen

Een wiebelkussen zet je in om op te zitten bij kinderen die veel prikkels en beweging nodig hebben. Met behulp van dit kussen krijgen ze zoveel prikkels aangeboden dat het brein niet meer naar prikkels hoeft te zoeken. Hierdoor worden deze kinderen rustiger en kunnen ze zich wél op hun taak richten of aan tafel blijven zitten. Een verzwaringskussen echter zorgt niet voor méér beweegprikkels, maar brengt wel rust. Hoe? Doordat het diepe druk geeft. Het gewicht van het kussen maakt dat een (druk) kind zijn lijf meer voelt en daardoor meer rust ervaart. Ook voor (hoog-)gevoelige en onzekere kinderen werkt dit heel goed: het dempt prikkels en geeft daardoor rust en veiligheid. Het helpt om minder in paniek te raken, beter in slaap te vallen en rustiger aan tafel te kunnen eten. 

Ja, de meeste TOUCH verzwaringskussens zijn wasbaar. Er zit een buitenhoes omheen die er af kan en die je in de wasmachine kan stoppen.

Let op: dit geldt alleen voor de MEDIUM kussens en niet voor de TOUCH-MINI en niet voor de TOUCH- LARGE.

Het TOUCH verzwaringskussen

KLEUREN:
Blauw, Mintgroen, Fuchsiaroze, Rood, Antracietgrijs, Papegaaienprint en Bolletjesprint.
MATEN EN GEWICHT:
 20 cm x 30 cm – 600 gram
 30 cm x 40 cm – 1200 gram
 40 cm x 60 cm – 2000 gram