Ben jij een high sensation seeker?

Binnen een paar minuten ontdek je het! 😮

Herken jezelf in deze test

Niet iedereen die hoogsensitief is zoekt rust. Ongeveer 30% van de hoogsensitieve personen houdt juist van nieuwe uitdagingen en verveelt zich snel.

Herken jij dit bij jezelf? Doe dan vooral de test. Deze geeft je inzicht in jouw behoefte aan sensaties. Misschien ben je wel een hoogsensitieve high sensation seeker!

De test die ik gebruik is de test zoals Saskia Klaaysen deze heeft opgesteld. Zij heeft de originele HSP-HSS test van Elaine Aron aangevuld met vragen uit de originele HSS-test van Zuckerman en vragen op basis van onderzoek van Tracy Cooper.

De test bestaat uit 29 vragen en nadat je de vragen hebt beantwoord krijg je de uitslag, en meer informatie per mail toegestuurd.

Let op: deze test geeft je uitslag over of je een sensatiezoeker bent en niet of je daarbij hoogsensitief bent. Om te checken of je hoogsensitief bent vul je ook de HSP-test in.

Meer over de test

De test die ik gebruik meet de vier eigenschappen die bij de high sensation seeker horen. Het gaat om: de behoefte aan fysieke kicks en avontuur, het zoeken naar nieuwe ervaringen en vernieuwingen, het vertonen van ontremd gedrag en het ervaren van verveling.

Uit onderzoek van Saskia Klaaysen komt naar voren dat hoogsensitieve personen die zich niet herkennen in de rustzoeker, maar wel in de high sensation seeker, vooral hoog scoren op behoefte aan vernieuwing en nieuwe ervaringen en op verveling.

Om uiteindelijk te weten of je een hoogsensitieve high sensation seeker bent zal je ook positief uit de HSP-test moeten komen.

Houd je mailbox in de gaten, en check ook je spam.

Spreek je snel!