Ik kan je helpen met  kinderen, jongeren en volwassenen.
Hoi, mijn naam is Josja Koelink en ik vertel je hieronder graag een beetje meer over mezelf en vooral over mijn manier van coachen. Daarnaast geef ik samen met Suzanne van Snippenberg, (auteur van het boek(je)  50 beweegtips bij overprikkeling)  de opleiding Gevoelig Meebewegen.

Iedere coach heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. Ik denk dat één van mijn kwaliteiten is dat ik net dat stapje méér zet.

Ik ben nieuwsgierig naar jou en ik kijk er naar uit om je te mogen begeleiden.

Wil je meer weten? Dat kan. Ik beantwoord graag je vragen.

Vriendelijke groet,

Josja

Specialisme hoogsensitiviteit
In mijn werk als coach richt ik me volledig op hoogsensitiviteit omdat ik heel goed weet hoe het voelt om op te groeien in een samenleving waarin stressbestendigheid, drukte en goed tegen kritiek kunnen steeds meer de norm zijn. Dat is gewoon niet altijd makkelijk en daar heb je soms wat hulp bij nodig. Ik vind mijn werk zelf vooral zo leuk om te doen omdat ik jou enerzijds leer dat je durft uit te komen voor bijvoorbeeld het gegeven dat je niet goed om kan gaan met kritiek (dan mag je dus ook ophouden met te proberen hier wel goed in te worden) en dat ik je daarnaast ook vaardigheden en strategieën leer om anders naar situaties te kijken en om met meer assertiviteit en zelfvertrouwen te reageren op anderen.
IMG_6108
Waarom kiezen voor de Maskerbloem?
500 Ouders & kinderen met succes begeleid
425 Tips & Trics in een online leeromgeving
15 jaar ervaring in begeleiden van ouders
travel-933171_1920
Deskundig
Om jou of jouw kind zo goed mogelijk te helpen vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (o.a.) hoogsensitiviteit. Daarnaast geef ik zelf de opleiding Gevoelig Meebewegen, een opleiding waarin professionals leren om hoogsensitieve kinderen te coachen. Dit doe ik samen met kinderfysiotherapeut en auteur Suzanne Strijbosch-van Snippenberg. Ik ben voorzitter/oprichter van de landelijke kerngroep HSP-professionals Nederland waar o.a. Esther Bergsma, Xandra van Hoof en Janneke van Olphen ook aan deelnemen.
Bewegen
In onze samenleving zijn we heel erg goed in ‘denken’. We hebben ‘denken’ ook heel hoog gewaardeerd. Voor een deel is dit heel mooi, tegelijkertijd levert het ook nadelen op. We maken namelijk minder contact met ons lijf, bewegen minder en missen hierdoor heel veel belangrijke signalen en mogelijkheden. Goed bewegen staat in relatie tot gedrag, tot leren lezen en schrijven, tot motorische onrust, tot prikkelverwerking, tot plannen en organiseren en tot nog veel meer. En via beweegoefeningen komt informatie op een veel directere manier bij je binnen dan via eerst ‘denken’. Dit maakt bewegen en beweegoefeningen heel geschikt om in te zetten bij coaching. Zeker bij hoogsensitieve kinderen en volwassenen. Door bewegen ontstaat er meer lichaamsbesef, kunnen we werken aan ontspanning en zelfvertrouwen en juist dat hebben hoogsensitieve kinderen en volwassenen zo hard nodig. Beweegoefeningen zijn ideaal om in te zetten voor tal van zaken zoals het bevorderen van moed, vergroten van doorzettingsvermogen, het leren herzien van een plan, voor het vergroten van flexibiliteit of juist het versterken van je eigen grenzen. Het werkt bij prikkelzoekende kinderen met een sterke wil, bij introverte kinderen en bij hoogbegaafde kinderen. En bij volwassenen net zo goed 🙂 En wat het mooie is? Al die effectieve beweegoefeningen maken de coaching ook nog eens heel erg leuk en gezellig!
standard_1500x1125_KidsRunning
Achtergrond informatie
handen_bloem_los.png

Speciaal onderwijs

Ik heb zes jaar op de Rafaelschool gewerkt (nu STIP), een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Ik werkte daar als autismeleerkracht, autismespecialist en als teamleider.

handen_bloem_los.png

Hoogsensitief

Als mens beschik ik over de eigenschap hoogsensitief te zijn. Dit betekent dat ik gevoelig ben voor wat er in mijzelf en mijn directe omgeving gebeurt. Hierdoor kan ik me uitstekend inleven in een ander en daadwerkelijk een ander begrijpen, wat me zeer goed van pas komt in mijn werk als HSP-coach.

handen_bloem_los.png

Oplossingsgericht coach

De laatste jaren werkte ik als oplossingsgericht coach en trainer voor het basisonderwijs.

handen_bloem_los.png

Autisme en AD(H)D

Naast de thema’s schaamte en zelfkritiek ben ik ook bekwaam in het begeleiden van mensen en kinderen met autisme en AD(H)D. Als voormalig coördinator autisme en auti-leerkracht in het speciaal onderwijs, heb ik gemerkt dat het werken met deze kinderen me heel goed afgaat. De duidelijkheid en het vertrouwen dat deze kinderen, meer dan anderen, nodig hebben, kan ik ze uitstekend bieden.

Tot slot, ik heb drie kinderen in de basisschoolleeftijd en ik woon samen met mijn man Daniel in Vleuten, Utrecht. Maar genoeg over mij. Ik ben nieuwsgierig naar jou en ik kijk er naar uit om je te mogen begeleiden of welkom te heten bij de opleiding Gevoelig meebewegen.
Dit vinden anderen van de Maskerbloem
Wat zijn we blij met haar,onze dochter komt al een tijdje bij haar en het helpt onze dochter en ons.wat zijn we blij dat we hier terecht zijn gekomen na al die jaren van onbegrip.
Christiaan S.
Christiaan S.
vandaag heb ik de zzzleeptunnel ontvangen, prachtig zorgzaam gemaakt en verpakt. vannacht ga ik het proberen. hopelijk lekker slapen😄
Leonie B.
Leonie B.
Josja heeft mijn dochter o.a. geholpen om minder bang te zijn voor donker. Door verschillende gesprekken en oefeningen hebben we al echt veel resultaat geboekt. Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat Josja ook echt uitlegt hoe een hooggevoelig persoon dingen anders ervaart en dat bepaalde situaties anders binnenkomen dan bij andere mensen. Door dit te begrijpen, kan ik als ouder hier ook beter mee omgaan. Heel fijn!
Sandra V.
Sandra V.
Ik ben bij Josja terecht gekomen voordat ik met mijn laatste stage Fysiotherapie begon. Ik vond het lastig om beoordeeld te worden en mezelf te laten zien.
Josja heeft mij begeleid tijdens dit hele traject en zij heeft mij geleerd hoe ik meer bij mezelf kan blijven en me laten inzien dat ik meer kan en durf dan dat ik dacht. Door Josja’s zachte, aardige en open persoonlijkheid voelde ik mij enorm op mijn gemak bij haar.
Het begint erop te lijken dat ik mijn stage gewoon ga halen; iets wat ik een half jaar geleden nooit had durven denken en dit heb ik mede dankzij Josja bereikt!
Nina van R.
Nina van R.
Josja en Suzanne hebben niet alleen hart voor hoogsensitieve kinderen (en volwassenen), maar ze hebben ook écht kennis van zaken. Een hele fijne combinatie! Hun opleiding zit goed in elkaar en de inhoud is vernieuwend op de markt. Aanrader.
Marit G.
Marit G.
Ik twijfelde al een tijd om eens met iemand te gaan praten, toen ik echt het spoor bijster was tijdens mijn afstudeerstage besloot ik met Josja contact op te nemen. Ik had er meteen een goed gevoel bij en dat kwam ook terug in de gesprekken. Ik wist wat ik nodig had, uitleg over bepaalde zaken. Josja gaf me deze uitleg en meer want ik kreeg ook weer kracht om verder te gaan met alles wat ik aan het doen ben. Josja liet me inzien dat ik al heel veel wijsheid in me heb en dat dit de laatste berg is die ik over ga op weg naar mijn diploma. Het waren maar drie gesprekken maar zeer waardevol om inzicht te krijgen in mezelf en de kracht te krijgen die ik nodig had om weer door te gaan.
Linde B.
Linde B.
Prettige gesprekken. Prima sfeer. Goed extra inzicht gekregen over de karaktereigenschappen van ons kind. Fijn!
Mark B.
Mark B.
Ik heb samen met mijn zoon van tien
De massage cursus gedaan voor het gevoelige kind. En wat een feestje viggo vond het heerlijk en na de massage was hij minder moe en was minder druk in zijn hoofd wat wil je nog meer. Nu gaan we thuis aan de slag met de massages.
Rinske T.
Rinske T.
Samen met mijn zoon een massage workshop gedaan. Heerlijk om te doen en te leren. Het hele gezin heeft er profijt van.
Brenda S.
Brenda S.
Ik ben bij de informatie avond voor de hooggevoelige jongen geweest. Josja vertelt op een heldere en leuke manier over hooggevoelige jongens; het heeft me weer nieuwe inzichten gegeven.
Marleen W.
Marleen W.
Ik ben bij een informatieavond geweest over "mijn hooggevoelige jongen" en ik vond het een zeer inspirerende avond met informatie en praktische tips. Vooral goed om met de neus op de feiten gedrukt te worden dat het voor jongetjes lastiger is om hooggevoelig te zijn dan voor meisjes. En dat dat grotendeels ligt aan ons eigen beeld van een jongen. Wat me ook is bijgebleven is dat Josja aangaf dat het goed is om alles ter discussie te stellen (voor jezelf). Is een kamp echt altijd leuk? Waarom moet iedereen mee? Waarom moet je altijd naar een feestje? Kan het ook anders? Het stellen van die vragen geeft zoveel ruimte! Zowel voor mijzelf als voor Casper. Dank je wel voor je heldere presentatie.
Femke K.
Femke K.
Afgelopen zondag heb ik samen met mijn oudste zoon Juul van 9 jaar de workshop Ontspan je Zintuigen gevolgd. Ik was zeer verrast bij deze workshop. Het was erg leerzaam en vooral erg leuk om te doen! Josja is een prettige coach en legt het perfect uit, zowel voor de kinderen als voor de ouders!
Ine V.
Ine V.
mijn dochter van 7 jaar heeft erg veel baat gehad bij de begeleiding van Josja. ze gaat niet meer met tegenzin naar school. ze gebruikt haar "koffertje"met "tools"nog steeds en ze is veel bewuster geworden. Josja begeleid op een heel leuke, speelse en praktische manier en kinderen voelen zich fijn bij haar. Eigenlijk zou deze begeleiding van Josja goed zijn voor elke kind
Carola G.
Carola G.