Hoi, ik ben Josja

Ik help ouders bij het begrijpen van hun hoogsensitieve kind en ik geef ze advies en handvatten zodat ze verder kunnen. In een notendop is dit wat ik doe :-). Blijf lezen als je meer te weten wil komen over mij en over hoe ik ouders en kinderen help. Ik kijk er naar uit om jou en je kind te leren kennen!

Ik zal het volgende met je delen:

  1. Hoe ik detective werd en werken mijn passie
  2. Wat er toen gebeurde
  3. Hoe ik jou ga helpen

Hoe ik detective werd en werken mijn passie

Lang, lang geleden studeerde ik belastingrecht. Ik besloot deze studie niet af te maken, maar werd leerkracht.

Ik ging aan de slag als leerkracht van een hele gave groep 8.

Meteen werd mijn hart gestolen door die kinderen in mijn klas die intens gevoelig konden reageren.

Na 2 jaar besloot ik over te stappen naar een zeer prikkelgevoelige doelgroep: verstandelijk gehandicapte jongeren met autisme.

Hoewel ik dagelijks werd geknepen 😑 en er minstens één kind in de klas ontplofte (waardoor de hele boel weer op stelten stond) stalen ook deze jongeren direct mijn hart.

Het is op deze school geweest dat mijn werk mijn passie werd!

Doordat deze jongeren niet in staat waren om aan te geven waar ze last van hadden, werd ik een soort detective. 🧐

Eentje die vastbesloten was om uit te vinden wat de oorzaak was van het gedrag dat ze me lieten zien.

Ik las alles wat los en vast zat over autisme en liet me goed opleiden door de beste in dit gebied.

Mijn passie werd opgemerkt en ik groeide al gauw uit tot leidinggevend autisme-coordinator van de hele school. 💪🏼

(en in the meantime werd ik en passant hoofdbestuurder bij de Algemene Onderwijsbond – maar dat was uiteindelijk geen lang leven beschoren, want…..)

Wat er toen gebeurde

Toen werd ik weggekaapt door een oplossingsgericht advies bureau.

Dit werk heeft me veel opgeleverd. Waaronder het zelfvertrouwen om dát te gaan doen wat zo goed bij me blijkt te passen:

Ouders met hoogsensitieve kinderen helpen.

Dus begon ik voor mezelf en en specialiseerde ik me in hoogsensitiviteit: de Maskerbloem was geboren!

Waarom ik doe wat ik doe

Tot de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn keuze.

Sterker nog, het wordt nog steeds alleen maar leuker!

Het maakt mij oprecht gelukkig als ik dit voor ouders en kinderen kan betekenen:

Mohamed
“Een tijd geleden liepen we er tegenaan dat de school van onze zoon (6) zich zorgen maakte om zijn ontwikkeling. Wij hebben Josja gevraagd om met ons mee te kijken. Hoe kijkt een onafhankelijke professional naar onze zoon? We wilden heel graag een zo zuiver mogelijk beeld krijgen van hoe onze zoon het deed in de klas. Het heeft ons heel veel goed gedaan om Josja mee te laten kijken. Het lukt de school nu om anders naar onze zoon te kijken. Als hij een probleem ergens mee heeft weet de juf dat hij het ergens moeilijk mee heeft, iets niet snapt of iets niet rechtvaardig vindt.”
Mohamed Hulp bij problemen op school
Jule & Sammie
“Josja’s programma heeft ons ontzettend geholpen door ons uitleg te geven over prikkels en over hoe overprikkeling werkt. Ze geeft ons oefeningen en handvatten die we thuis kunnen inzetten om de stress bij ons dochtertje te verminderen en te voorkomen. Nu zijn we en jaar verder en we hebben en nieuw kind. Ze heeft zulke grote stappen gemaakt! Ze kan weer naar de Gastouder, ze geeft zelf super goed aan wat ze wel en niet wil, ze kan weer naar buiten zonder dat ze stijf staat bij elk geluid wat ze hoort en ze is een stuk zelfverzekerder en ze heeft zoveel minder stress.”
Jule & dochter Prikkels & Overprikkeling
Ula
“Wij hebben een zoon van 8 jaar die hoogbegaafd is en veel moeite heeft met het aangeven van zijn eigen grenzen. Josja helpt hem om te ervaren waar zijn persoonlijke grenzen zijn en voor ons als ouders wordt het duidelijk hoe we hem hierin kunnen ondersteunen en bijsturen. Onze zoon is in ontwikkeling! Hij heeft inzicht gekregen in de reden waarom het belangrijk is om zijn grenzen aan te geven en ontdekt dat zijn eigen nieuwe aanpak hem meer controle geeft. Langzaam maar zeker groeit zijn zelfvertrouwen hierin, waardoor hij zich niet meer zo verloren voelt in zijn emoties.”
Ula Methode Onzichtbare Rugzakje
Zie het gerust als mijn missie: ouders en kinderen helpen.

Ouders zoals jij. Met heel gevoelige kinderen zoals die van jou.

Of je kind nu hoogsensitief is, hoogbegaafd, autisme heeft, ADHD heeft of gewoon heel gevoelig is: dat maakt mij niet uit.

Hoe ik jou ga helpen

Door heel veel waardevolle content met je te delen.

Dat doe ik online.

Het is misschien nog onwennig voor je om hulp online af te nemen, maar de voordelen zijn gewoonweg groter dan de eventuele nadelen.

Zo deel ik essentiele informatie die je steeds weer kan beluisteren. Je hoeft dus niet alles in één keer te onthouden. Dit zou wel zo zijn als je bij mij in praktijk zou langskomen.

Daarnaast leer ik je niet alleen mijn meest succesvolle en meest gebruikte oefeningen en instrumenten, maar kan je ze ook downloaden en krijg je instructies hoe ze te gebruiken.

Mocht je na afloop van de online hulp meer nodig hebben, dat ik met je kind ga werken, dat ik in de klas kom observeren, of met school in gesprek ga…..geen probleem.

Zodra dit aan de orde is, dan weet je me te vinden. 👈🏼

Oke, zullen we beginnen?

Ik heb als eerste het online programma Hulp bij Hoogsensitiviteit voor je waarmee jij en je kind echt goed worden geholpen.

Zodra je hiermee start neem ik je ook mee in een serie mails die aansluiten bij waar jij meer over te weten wil komen.

Klinkt dit goed? 

Klik op de button om direct te beginnen! Tot zo 🙋🏼‍♀️

P.S. Klik op de button hierboven om online hulp voor je kind te starten!