Deze poster laat zien waarhoogsensitiviteit over gaat.

HSP-poster

Op deze poster, verkrijgbaar in A2 en A3 formaat, staat een treffend gedicht dat gaat over hoogsensitiviteit door de ogen van een kind.

Vrijwel het hele spectrum van hoogsensitiviteit komt aan bod. Het gedicht draagt de naam Sterk en Blij en is liefdevol verwoord door auteur Sophie Postma. Hoogsensitieve kinderen en volwassenen zullen zichzelf herkennen in dit gedicht.

Ook voor o.a. scholen is dit gedicht een echte aanrader. Om de poster helemaal af te maken is er ook een mooi houten ophangsysteem bij te bestellen.

Op de foto hiernaast zie je 2x het logo van de Maskerbloem. Deze staat er enkel op om te voorkomen dat mensen deze poster zomaar van internet plukken. Op de echte poster, die je thuis ontvangt, staan deze logo’s niet.

HSP-gedicht Sterk en Blij

Voor wie is deze HSP-poster?

Voor basis- en middelbare scholen die meer (h)erkenning willen geven aan hoogsensitiviteit.

Voor iedereen die van mooie gedichten houdt.

Voor kinderen en jongeren die zichzelf in dit gedicht herkennen.

Voor coaches en therapeuten die in hun praktijk een visuele plek willen bieden aan meer (h)erkenning van hoogsensitiviteit.

Waarom een HSP-gedicht op poster?

Hoewel de eigenschap hoogsensitiviteit bij ongeveer 20% van de bevolking voorkomt is deze eigenschap lang niet bij iedereen bekend. Ook wordt het niet door iedereen erkend en merk ik dagelijks dat er verwarring is over hoogsensitiviteit. Dit vind ik jammer.

Hoe meer mensen weten wat er bedoeld wordt met deze eigenschap en hoe meer we rekening houden met wat dit betekent voor mensen: hoe groter de kans dat hoogsensitieve personen zullen opbloeien. Een manier om aandacht te geven aan hoogsensitiviteit is door het uitgeven iets visueels, iets waar je naar kan kijken.

Toen ik vorig jaar in aanraking kwam met de HSP-gedichten van Sophie Jarvinen Postma wist ik meteen dat ik een van haar gedichten bij mij aan de muur wilde hebben. Zowel thuis als in mijn praktijk. Maar ook wilde ik er eentje voor op de school van mijn kinderen. Daarom heb ik samen met Sophie gekeken naar welk gedicht het meest passend was om uit te geven. Het is het gedicht Sterk en Blij geworden.

Ik hoop dat je, net als ik, blij zal worden van dit gedicht en het aanschaft. Voor thuis, misschien voor op je werk of voor op de school van je kinderen.

HSP coach

Josja

Met ophangsysteem

Houten ophangsysteem
Om je poster helemaal af te maken koop je er ook direct een mooi ophangsysteem bij. Dit systeem is van hout en werkt magnetisch. Het is een kwestie van de poster er tussen schuiven en je poster ziet er  uit als een schilderij!
Sterk en Blij Sophie Postma hoogsensitiviteit gedicht
Gedichtenbundel Glazen Huisjes
Het gedicht Sterk en Blij is afkomstig uit de gedichtenbundel Glazen Huisjes van Sophie Postma. Dit boek(je) neemt je mee in de wereld van het hoogsensitieve kind. Voor kinderen vanaf 6 jaar (voorlezen) en voor volwassenen. Superdeal: koop je dit boekje samen met de poster dan besparen we je de verzendkosten van het boekje en betaal je alleen de verzendkosten van de poster.
Glazen Huisjes, hoogsensitiviteit
Sterk en blij poster

Meer over het gedicht op de poster.

Bovenaan de pagina gaf ik het al aan: het gedicht op de poster verwoord vrijwel alles waar hoogsensitiviteit over gaat. Je treft in dit gedicht:

  • De gevoeligheid voor zintuiglijke prikkels
  • De gevoeligheid voor sociale en emotionele prikkels
  • Het nadenken en reflecteren op al wat aan prikkels langs komt.
  • Het ervaren van intense emoties
  • De behoefte om even alleen op adem te komen en
  • Het sterk kunnen inleven in de ander
  • De manier van situaties benaderen: eerst van een afstandje de situatie inschatten en dan pas in actie komen.
  • Ook een nadelig gevolg zoals een lage eigenwaarde en weinig zelfvertrouwen komen in dit gedicht naar voren.
  • De mogelijkheid om te bloeien in positieve en steunenende omstandigheden.

Veel gestelde vragen

Ja, dat kan zeker. Bij het bestelproces kun je aangeven of je wil dat de poster per post wordt verzonden of dat je hem wil ophalen.

De HSP-poster
VARIATIES:
 Poster in A2 of A3 formaat
 Poster met ophangsysteem
 Poster met gedichtenbundel
 Poster met ophangsysteem en gedichtenbundel
AFMETING:
 A2 formaat – 42 X59,4 cm

A3 formaat – 29,7 cm x 42 cm