Zoek jij naar een effectieve manier om
de stress bij je kind te verlagen?

De antistressdoek geeft diepe druk en is ideaal voor hooggevoelige kinderen die veel stress ervaren, maar ook voor kinderen die veel prikkels nodig hebben en daardoor (motorisch) onrustig blijven.

Ken je onze Antistressdoek al?

De antistressdoek is een 7 meter lange doek van lycra die je om het lichaam van je kind wikkelt. Je bakert je kind als het ware in en voorziet je kind hierin direct van een gevoel van veiligheid. De doek is geschikt voor alle kinderen die hulp nodig hebben bij het reguleren van stress zoals paniek en boosheid. Het helpt hooggevoelige kinderen, maar ook kinderen met ADHD, met autisme en kinderen met concentratieproblemen sneller tot rust te komen. De antistressdoek geeft diepe druk en hierdoor kunnen kinderen zich snel ontspannen.
Antistressdoek

Voor wie is de Antistressdoek?

Voor ouders die hun kind thuis willen ondersteunen bij paniek en stress.

Voor kinderen die veel prikkels nodig hebben en niet uit zichzelf tot rust komen.

Voor volwassenen die snel in de stress schieten.

Voor kinderen die hun lijf niet goed voelen.

Voor coaches en therapeuten die met prikkelgevoelige en hoogsensitieve kinderen werken.

Voor coaches en therapeuten die op zoek zijn naar een speelse manier om meer lichaamsgericht te werken.

MOVE stretchdoek, de diepe druk helpt bij overprikkeling.

De Antistressdoek

KLEUREN:
Mintgroen, Antracietgrijs, Donkerblauw, Rood en Roze.
MATEN EN GEWICHT:
 Lycra 7 m x 75 cm – 1200 gram
 Jogging 7 m x 75 cm – 1200 gram
 Lycra 3,5 m x 75 cm – 600 gram

Wat vinden anderen van de Antistressdoek?

De antistressdoek geeft diepe druk en is ideaal voor hooggevoelige kinderen die veel stress ervaren, maar ook voor kinderen die veel prikkels nodig hebben en daardoor (motorisch) onrustig blijven.
Bekijk hier de mening van HSP-psychologe Marit Goessens en de video van Beweegcoach Sanne van den Hombergh waarin ze laat zien hoe je de doek kan gebruiken.

Over het ontstaan van de Antistressdoek

Suzanne Strijbosch-van Snippenberg en Josja Koelink

Zowel Suzanne als ik werken met prikkelgevoelige en hoogsensitieve kinderen. Ik als HSP-coach en Suzanne als master kinderfysiotherapeute. We zien in ons werk veel kinderen die snel stress ervaren, overprikkeld raken of intense emoties ervaren. Ook werken we veel met kinderen die moeite hebben met het opmerken en registreren van wat er in hun lichaam gebeurt. Een rekbare doek is dan een heel fijn hulpmiddel om kinderen hierbij te helpen om hun lijf juist wel te gaan ervaren. Voor ons is zo’n doek dan ook een onmisbaar item in onze praktijken. Omdat deze rekbare doeken niet makkelijk te verkrijgen zijn, zijn we ze zelf gaan produceren. Inmiddels hebben we ze in verschillende kleuren en krijgen we hele positieve reacties van kopers. We hopen dat als jij er eentje besluit aan te schaffen dat jij er net zo veel profijt van gaat hebben als wij.
suzanne strijbosch-van snippenberg opleiding gevoelig meebewegen

Suzanne

HSP coach

Josja

Hoe gebruik je de Antistressdoek?

De Antistressdoek kan je op verschillende manieren gebruiken. De doek geeft diepe druk. Dit betekent dat je het kind van buiten af druk aanbiedt. Dit kan op rustige wijze, maar ook heel actief voor de kleine “stuiterballen”.

Hieronder volgen enkele manieren waarop je de antistressdoek kan inzetten:

Wikkel het kind in.

Klem de doek onder een van de armen van je kind en laat je kind dat zichzelf inwikkelen. Je kan varieren in hoe strak je inwikkelt. Door de diepe druk voelt het kind zijn lijf goed en zakt de stress per direct. Je kan de doek even laten zitten, bijvoorbeeld 20 minuten, maar ook na 2 minuten is vaak al genoeg effect.

Doe er een spelletje mee.

Plaats het doek om de buik van het kind. De coach of begeleider houdt aan de achterkant de uiteinden van de doek goed vast. Vervolgens vraag je het kind de opdracht uit te voeren. Laat het kind bijvoorbeeld wasknijpers van de grond pakken, die overal verspreid liggen en deze ergens heen brengen. De weerstand zorgt ervoor het kind zijn lijf beter voelt, meer in zijn lijf komt en daarna rustiger kan bewegen of zitten.

Gebruik de doek als hangmat.

Bijvoorbeeld onder de tafel door, zodat het kind lekker even tot rust kan komen.

Verschillende varianten

Lycra, 7 meter lang
Deze Antistressdoek kunnen we gerust onze basisdoek noemen. De doek is gemaakt van badpakkenstof en daarmee goed rekbaar. De doek is maar liefst 7 meter lang en dit maakt dat deze doek multi-inzetbaar is. De stof voelt licht en ook ietwat verkoelend aan. Wij gebruiken deze doek dagelijks in ons werk met kinderen en ook steeds meer ouders bestellen deze doek om oefeningen met hun kind thuis mee te doen. De antistressdoek lycra 7 meter is er in de kleuren antracietgrijs, donkerblauw, rood, roze en mintgroen. 
Antistressdoek mintgroen
Lycra, 3,5 meter lang
Werk je veel met kleine kinderen of heb je nog jonge kinderen thuis die baat kunnen hebben bij de Antistressdoek? Kies dan voor de lycra antistressdoek van 3,5 meter lang. Aan 3,5 meter heb je dan vaak genoeg om je kind lekker mee in te kunnen wikkelen. Ook voor oudere kinderen en jongeren kan het handig zijn om in je praktijk deze doek te hebben, want deze doek is ideaal als je wil werken aan meer zelfvertrouwen en het verbeteren van executieve vaardigheden. Deze variant is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Antistressdoek grijs
Jogging, 7 meter lang
Naast de lycra Antistressdoeken hebben we ook de Antistressdoek van joggingstof op de markt gebracht. Het leuke aan deze doek is dat deze zowel de stretchkwaliteiten heeft die de lycra variant ook heeft, maar dat deze daarnaast wat zwaarder is. Deze zwaarte kan een extra bijdrage geven aan het gevoel van geborgenheid bij een kind en kan ook als uitdagender worden ervaren voor een kind om eruit te komen.
Antistressdoek van joggingstof
De MOVE stretchdoek bevordert ontspanning, lichaamsbesef en zelfvertrouwen.

Eén van onze favoriete oefeningen met de Antistressdoek.

Eén van onze favoriete oefeningen is ‘Dummy the mummy’. Je wikkelt een kind helemaal in de doek, als een mummy. Dit doe je zo: klem een uiteinde van de doek onder een oksel van het kind en laat de doek op de plaats houden met de arm. Vraag dan aan het kind om rustig rondjes te gaan draaien. Terwijl het kind dan gaat draaien wikkel je de doek om het kind heen. Sommige kinderen vinden het fijn om de doek ook (deels) over hun hoofd te voelen, anderen hebben dat liever niet. Als het kind helemaal is ingewikkeld kun je het andere uiteinde vasthouden of vastzetten door het terug te vouwen in de doek.

En kom er dan maar eens uit! Dit vraagt om verschillende vaardigheden en strategieen van een kind zoals rustig blijven, een plannetje maken, doorzetten en zelfvertrouwen. Ondertussen geeft de doek diepe druk en stimuleert dit de verwerking van prikkels. Je kan verschillende variaties toepassen zoals heel strak inwikkelen of juist wat losser.

Wat wij zien in de praktijk is dat er ook kinderen (en jongeren) zijn die zich door de doek zo veilig voelen dat ze liever niet meer uit de doek willen komen. Leg het kind dan gewoon eens lekker tegen jouzelf aan. Andere kinderen willen er juist graag uit en zien daar de sport van in. Echt een supermooie oefening!

Welk effect mag je verwachten van de stretchdoek?

  • Kinderen die lekkerder in hun vel zitten.
  • Kinderen die hun lichaam beter kunnen voelen.
  • Kinderen die minder piekeren.
  • Kinderen die makkelijker bewegen.
  • Kinderen die zich beter kunnen concentreren en hun aandacht kunnen richten.
  • Kinderen die minder snel overprikkeld zijn.
  • Kinderen die minder gespannen zijn.
  • Kinderen die beter kunnen slapen.

happy-children-grass-1024x683-1024x683

Veel gestelde vragen

De Antistressdoeken zijn wasbaar tot op 60 graden.

De Antistressdoek
KLEUREN:
Mintgroen, Antracietgrijs., Donkerblauw, Rood en Roze.
MATEN EN GEWICHT:
 Lycra 7 m x 75 cm – 1200 gram
 Jogging 7 m x 75 cm – 1200 gram
 Lycra 3,5 m x 75 cm – 600 gram