Zoek jij naar een speelse en actieve manier om kinderen hun lichaam te leren voelen?
Ken je onze
MOVE stretchdoek al?
De MOVE stretchdoek is een 7 meter lange doek van lycra. De doek is geschikt voor alle kinderen die hulp nodig hebben bij het voelen van hun eigen lijf. Het helpt hooggevoelige kinderen, maar ook kinderen met ADHD, autisme en kinderen met een motorische achterstand, problemen in de prikkelverwerking of concentratieproblemen zich fijner te voelen. De MOVE stretchdoek geeft diepe druk en hierdoor kunnen kinderen zich beter ontwikkelen. De MOVE stretchdoek brengt het kind letterlijk in beweging.
Je kunt alle kanten uit met de MOVE stretchdoek. Bevordert zelfvertrouwen, ontspanning en lichaamsbesef.
Voor wie is de MOVE stretchdoek?

Voor coaches en therapeuten die met prikkelgevoelige en hoogsensitieve kinderen werken.

Voor coaches die werken met kinderen die veel prikkels nodig hebben.

Voor ouders die hun kind ook thuis willen ondersteunen.

Voor hulpverleners die werken met kinderen die hun lijf niet goed voelen.

Voor therapeuten die hun kinderen rust en veiligheid willen bieden.

Voor coaches en therapeuten die op zoek zijn naar een speelse manier om meer lichaamsgericht te werken.

MOVE stretchdoek, de diepe druk helpt bij overprikkeling.
De MOVE stretchdoek
KLEUREN:
Mintgroen, Antracietgrijs, Donkerblauw, Rood en Roze.
MATEN EN GEWICHT:
 Lycra 7 m x 75 cm – 1200 gram
 Jogging 7 m x 75 cm – 1200 gram
 Lycra 3,5 m x 75 cm – 600 gram
Wat vinden anderen van de MOVE stretchdoek?
De stretchdoek is geeft diepe druk en is ideaal voor hooggevoelige kinderen die het liefst alles overdenken, maar ook voor de kinderen die veel prikkels nodig hebben en daardoor (motorisch) onrustig blijven. De doek MOVE helpt op actieve en speelse wijze deze kinderen ervaren hoe zij hun lichaam kunnen gebruiken en voelen. Dit kunnen wij wel zeggen, maar misschien ben je ook benieuwd naar wat anderen van de MOVE doek vinden.
Bekijk hier alvast de mening van HSP-psychologe Marit Goessens en de video van Beweegcoach Sanne van den Hombergh waarin ze ook laat zien hoe je de doek kan gebruiken.
Over het ontstaan van de stretchdoek

Suzanne Strijbosch-van Snippenberg en Josja Koelink

Zowel Suzanne als ik werken met prikkelgevoelige en hoogsensitieve kinderen. Ik als HSP-coach en Suzanne als master kinderfysiotherapeute. We zien in ons werk veel kinderen die zeer sterk gericht zijn op wat er in hun hoofd gebeurt, bijvoorbeeld omdat ze hooggevoelig en/of hoogbegaafd zijn. Ook werken we veel met kinderen die moeite hebben met het opmerken en registreren van wat er in hun lichaam gebeurt. Een rekbare doek is dan een heel fijn hulpmiddel om kinderen hierbij te helpen om hun lijf juist wel te gaan ervaren. Voor ons is zo’n doek dan ook een onmisbaar item in onze praktijken. Omdat deze rekbare doeken niet makkelijk te verkrijgen zijn, zijn we ze zelf gaan produceren. Inmiddels hebben we ze in de kleuren mintgroen en antracietgrijs en krijgen we hele positieve reacties van kopers. We hopen dat als jij er eentje besluit aan te schaffen dat jij er net zo veel profijt van gaat hebben als wij.
suzanne strijbosch-van snippenberg opleiding gevoelig meebewegen

Suzanne

HSP coach

Josja

Hoe gebruik je de stretchdoek?
De MOVE stretchdoek kan je op verschillende manieren gebruiken. De MOVE stretchdoek geeft diepe druk. Dit betekent dat je het kind van buiten af druk aanbiedt. Dit kan op rustige wijze, maar ook heel actief voor de kleine “stuiterballen”.

Hieronder volgen enkele manieren waarop je de MOVE stretchdoek kan inzetten:

Wikkel het kind in het doek en laat hem hieruit ontsnappen.

Door de diepe druk voelt het kind zijn lijf goed en lukt het om minder te piekeren en rustiger te bewegen. Dit kan in stand, zit of lig.

Doe er een spelletje mee.

Plaats het doek om de buik van het kind. De coach of begeleider houdt aan de achterkant de uiteinden van de doek goed vast. Vervolgens vraag je het kind de opdracht uit te voeren. Laat het kind bijvoorbeeld wasknijpers van de grond pakken, die overal verspreid liggen en deze ergens heen brengen. De weerstand zorgt ervoor het kind zijn lijf beter voelt, meer in zijn lijf komt en daarna rustiger kan bewegen of zitten.

Gebruik de doek als hangmat.

Bijvoorbeeld onder de tafel door, zodat het kind lekker even tot rust kan komen.

Verschillende varianten
Lycra, 7 meter lang
Deze MOVe stretchdoek kunnen we gerust onze basisdoek noemen. Deze doek is gemaakt van badpakkenstof, lycra, en daarmee ideaal rekbaar. De doek is maar liefst 7 meter lang en dit maakt dat deze doek multi-inzetbaar is. De lycrastof voelt licht en ook wat verkoelend aan. Wij gebruiken deze doek dagelijks in ons werk met kinderen en ook steeds meer ouders bestellen deze doek om oefeningen met hun kind thuis mee te doen. De MOVE lycra 7 meter is er in de kleuren antracietgrijs, donkerblauw en mintgroen. 
MOVE stretchdoek, de diepe druk helpt bij overprikkeling.
Lycra, 3,5 meter lang
Werk je veel met kleine kinderen of heb je nog jonge kinderen thuis die baat kunnen hebben bij de MOVE doek? Kies dan voor de lycra MOVE doek van 3,5 meter lang. Aan 3,5 meter heb je dan vaak genoeg om je kind lekker mee in te kunnen wikkelen. Ook voor oudere kinderen en jongeren kan het handig zijn om in je praktijk deze doek te hebben, want deze doek is ideaal als je wil werken aan meer zelfvertrouwen en het verbeteren van executieve vaardigheden. Deze variant is verkrijgbaar in de kleur mintgroen.
MOVE rood en roze
Jogging, 7 meter lang
Naast de lycra MOVE doeken hebben we ook de MOVE doek van joggingstof op de markt gebracht. Het leuke aan deze doek is dat deze zowel de stretchkwaliteiten heeft die de lycra variant ook heeft, maar dat deze daarnaast wat zwaarder is. Deze zwaarte kan een extra bijdrage geven aan het gevoel van geborgenheid bij een kind en kan ook als uitdagender worden ervaren voor een kind om eruit te komen. Deze variant is er in de kleur mintgroen en donkerblauw.
MOVE stretchdoek Jogging
De MOVE stretchdoek bevordert ontspanning, lichaamsbesef en zelfvertrouwen.
Eén van onze favoriete oefeningen met de stretchdoek
Tijdens begeleiding of coaching kan je de MOVE doek op veel verschillende manieren inzetten. Een van onze favoriete oefeningen is Dummy the mummy. Je wikkelt een kind helemaal in de doek, als een mummy. Dit doe je zo: klem een uiteinde van de doek onder een oksel van het kind en laat de doek op de plaats houden met de arm. Vraag dan aan het kind om rustig rondjes te gaan draaien. Terwijl het kind dan gaat draaien wikkel je de doek om het kind heen. Sommige kinderen vinden het fijn om de doek ook (deels) over hun hoofd te voelen, anderen hebben dat liever niet. Als het kind helemaal is ingewikkeld kun je het andere uiteinde vasthouden of vastzetten door het terug te vouwen in de doek.

En kom er dan maar eens uit! Dit vraagt om verschillende vaardigheden en strategieen van een kind zoals rustig blijven, een plannetje maken, doorzetten en zelfvertrouwen. Ondertussen geeft de doek diepe druk en stimuleert dit de verwerking van prikkels. Je kan verschillende variaties toepassen zoals heel strak inwikkelen of juist wat losser.

Wat wij zien in de praktijk is dat er ook kinderen (en jongeren) zijn die zich door de doek zo veilig voelen dat ze liever niet meer uit de doek willen komen. Leg het kind dan gewoon eens lekker tegen jouzelf of de ouder aan. Andere kinderen willen er juist graag uit en zien daar de sport van in. Echt een supermooie oefening!

Welk effect mag je verwachten van de stretchdoek?

  • Kinderen die lekkerder in hun vel zitten.
  • Kinderen die hun lichaam beter kunnen voelen.
  • Kinderen die minder piekeren.
  • Kinderen die makkelijker bewegen.
  • Kinderen die zich beter kunnen concentreren en hun aandacht kunnen richten.
  • Kinderen die minder snel overprikkeld zijn.
  • Kinderen die minder gespannen zijn.
  • Kinderen die beter kunnen slapen.

happy-children-grass-1024x683-1024x683
Veel gestelde vragen

De MOVE stretchdoeken zijn wasbaar tot op 60 graden.

De MOVE stretchdoek
KLEUREN:
Mintgroen, Antracietgrijs., Donkerblauw, Rood en Roze.
MATEN EN GEWICHT:
 Lycra 7 m x 75 cm – 1200 gram
 Jogging 7 m x 75 cm – 1200 gram
 Lycra 3,5 m x 75 cm – 600 gram

MOVE stretchdoek

(4 klantbeoordelingen)
50,0085,00 Incl. BTW

Elastische doek die diepe druk geeft. Ideaal voor hooggevoelige kinderen die het liefst alles overdenken, maar ook voor de (hooggevoelige) kinderen die veel prikkels nodig hebben en daardoor (motorisch) onrustig blijven. De MOVE doek helpt op actieve en speelse wijze deze kinderen ervaren hoe zij hun lichaam kunnen gebruiken en voelen.

Let op: we hebben nu ook MOVE doeken voor peuters. Dus heb je een peuter of werk je met peuters, kies dan voor de MOVE doeken van 3,5 meter lang.