Slaapt jouw kind ook moeilijk in of komt het slecht tot rust ‘s avonds?
Slaap heerlijk met de Zzsleeptunnel
Veel (hoog)gevoelige kinderen of prikkelzoekende kinderen vinden het lastig om ‘s avonds de rust te vinden om lekker in slaap te vallen. Sommige hebben last van veel piekeren of nadenken, anderen vinden het ingewikkeld om na een (drukke) dag de rust in hun lijf te vinden. Voor deze kinderen is de Zzsleeptunnel zeker een aanrader! De tunnel kan om het matras worden geschoven en je kind kan daar lekker tussen kruipen. De diepe druk die de tunnel geeft zorgt voor meer rust en ontspanning, meer demping van prikkels en meer veiligheid en geborgenheid. Doordat je kind zijn lijf beter voelt kan het meer ontspannen en de rust vinden om te gaan slapen. Dit alles geldt ook voor volwassenen die ‘s avonds de slaap niet kunnen vatten.
Kom lekker in slaap met de sleeptunnel.
Voor wie zijn de Zzsleeptunnels?
001-tick

Voor kinderen die veel piekeren of nadenken.

001-tick

Voor kinderen die moe zijn, maar toch de rust in hun lijf en koppie niet kunnen vinden.

001-tick

Voor kinderen die moeilijk kunnen afschakelen van de dag.

001-tick

Voor kinderen die extra geborgenheid nodig hebben.

001-tick

Voor kinderen die veel diepe druk nodig hebben om hun lijf te voelen.

001-tick

Voor kinderen die wakker blijven liggen.

001-tick

Voor kinderen die zich onveilig of angstig voelen in bed.

001-tick

Voor kinderen met onvoldoende lichaamsgevoel.

Sleeptunnels om makkelijk in slaap te vallen.
De Zzsleeptunnel
KLEUREN:
Blauw, Mintgroen en Antracietgrijs.
MATEN:
SMALL voor matras van 70cm breed 
MEDIUM voor matras van 80 cm breed 
Wat vinden anderen van de Zzsleeptunnels?
De Zzsleeptunnel is speciaal ontwikkeld voor kinderen (en volwassenen) die ‘s avonds moeilijk in slaap vallen. De eerste ervaringen zijn zeer positief. Kijk en lees zelf wat anderen erover zeggen.
Hoe gebruik je de Zzsleeptunnel?
De sleeptunnel is een hoes die je om een matras heen schuift. Deze hoes komt vrij strak om het matras te zitten. Je kind kruipt tussen het matras en de sleeptunnel. Deze omsluit nu het lichaam van je kind. Vervolgens leg je het dekbed over de sleeptunnel. Als je kind het prettiger vindt kun je het dekbed ook onder de sleeptunnel leggen.

Bij de meeste kinderen zul je ervoor kiezen om de sleeptunnel iedere nacht te gebruiken, maar er zijn ook kinderen waarbij je de sleeptunnel alleen in bepaalde periodes inzet zoals een naderende verjaardag, Sinterklaas of aan het einde van een schooljaar.

Trek de sleeptunnel over het matras.
Hoe werkt de Zzsleeptunnel?
De Zzsleeptunnel is smaller dan het matras en zit er dan ook vrij strak omheen. Zodra je kind erin gaat liggen drukt de sleeptunnel tegen het lichaam van je kind. Deze druk noemen we diepe druk. Het is deze diepe druk die ervoor zorgt dat een kind zijn lijf weer voelt en daardoor kan het systeem van een kind rust vinden. Dit betekent dat zowel de hersenen als het lichaam van je kind kalmeren. Hierdoor kan je kind weer tot zichzelf komen, ontspannen en in slaap vallen.
001-tick

Enthousiaste kinderen komen tot rust.

Een kind kan zo enthousiast zijn dat de hersenen en het lijf nog niet in staat zijn om te ontspannen. De sleeptunnel kalmeert waardoor ze in slaap kunnen vallen.

001-tick

Motorische onrust vermindert.

Soms kan een kind motorisch nog heel onrustig zijn. De sleeptunnel zorgt voor begrenzing en helpt zo het lichaam te kalmeren.

001-tick

Angstige kinderen voelen zich veiliger.

Wie bang is in het donker of zich onveilig voelt kalmeert door de geborgenheid die de sleeptunnel geeft en de diepe druk die het krijgt.

001-tick

Piekeraars en fantasievolle kinderen vallen in slaap.

Een kind dat veel in zijn hoofd zit wordt door de sleeptunnel met zijn aandacht naar zijn lijf getrokken. Hierdoor kan je hoofd meer ontspannen en verlaagt de ademhaling.

Voor kinderen die slecht slapen.
Verschillende formaten
Small
Deze Zzsleeptunnel is speciaal gemaakt voor peuters. De meeste peuterbedden hebben een breedte van 70 cm en hier past deze sleeptunnel perfect omheen. Deze sleeptunnel heeft een afmeting van 63 cm x 140 cm. De stof is voor 1o0% van lycra, een zeer zachte en rekbare stof. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren mintgroen en donkerblauw.
Sleeptunnel voor peutermatras.
Medium
Heb je moeite met inslapen en lig je op een matras dat 80 cm breed is, dan is dit de sleeptunnel die hierbij past! De meeste kinder- en tienerbedden hebben deze breedte. De Zzsleeptunnel heeft een afmeting van 73 cm x 180 cm. Je trekt de zachte, rekbare lycrastof over het matras en dan kan je erin kruipen. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren mintgroen en donkerblauw.
Sleeptunnel voor een matras van 70x200cm
Large
BINNENKORT VERWACHT!! Yes, ook voor iedereen die op een matras van 90 cm breed slaapt, komen er Zzsleeptunnels!. Ze zijn dan verkrijgbaar in de kleuren grijs, mintgroen en donkerblauw.
Sleeptunnel voor over matras.
Dit vinden anderen van de Maskerbloem
Josja heeft mijn dochter o.a. geholpen om minder bang te zijn voor donker. Door verschillende gesprekken en oefeningen hebben we al echt veel resultaat geboekt. Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat Josja ook echt uitlegt hoe een hooggevoelig persoon dingen anders ervaart en dat bepaalde situaties anders binnenkomen dan bij andere mensen. Door dit te begrijpen, kan ik als ouder hier ook beter mee omgaan. Heel fijn!lees meer
Sandra Vendel
Sandra Vendel
2019-02-20T14:13:16+0000
Ik ben bij Josja terecht gekomen voordat ik met mijn laatste stage Fysiotherapie begon. Ik vond het lastig om beoordeeld te worden en mezelf te laten zien.Josja heeft mij begeleid tijdens dit hele traject en zij heeft mij geleerd hoe ik meer bij mezelf kan blijven en me laten inzien dat ik meer kan en durf dan dat ik dacht. Door Josja’s zachte, aardige en open persoonlijkheid voelde ik mij enorm op mijn gemak bij haar.Het begint erop te lijken dat ik mijn stage gewoon ga halen; iets wat ik een half jaar geleden nooit had durven denken en dit heb ik mede dankzij Josja bereikt!lees meer
Nina van Rijswijk
Nina van Rijswijk
2018-12-21T11:39:05+0000
Josja en Suzanne hebben niet alleen hart voor hoogsensitieve kinderen (en volwassenen), maar ze hebben ook écht kennis van zaken. Een hele fijne combinatie! Hun opleiding zit goed in elkaar en de inhoud is vernieuwend op de markt. Aanrader.lees meer
Marit Goessens
Marit Goessens
2018-10-05T07:19:05+0000
een sleeptunnel werkt ook goed bij jongeren.
Is de Zzsleeptunnel alleen voor kinderen geschikt?
Zeker niet! De Zzsleeptunnel is er voor iedereen die met eerdergenoemde zaken worstelt. Ook in de puberteit kan er veel onrust zijn door allerlei veranderingen. Of als je volwassen en gevoelig bent, of als je die drukke baan ‘s avonds maar moeilijk kunt loslaten. De diepe druk werkt voor jong en oud.
Welk effect mag je verwachten van de sleeptunnels?

  • Piekeraars kunnen hun hoofd beter ontspannen.
  • Motorisch onrustige kinderen lukt het om te kalmeren.
  • Enthousiaste kinderen ontspannen.
  • Kinderen die bang zijn voelen zich veilig.
  • Eenzame kinderen voelen zich geborgen.
  • Kinderen die beter kunnen slapen.

Voor kinderen die slecht slapen.
Zo zijn de Zzsleeptunnels ontstaan

Suzanne Strijbosch van Snippenberg en Josja Koelink

Veel kinderen wij begeleiden hebben moeite met slapen. We weten dat het heel goed kan helpen om een kind stevig in te stoppen. Dit stevig instoppen zorgt voor diepe druk en juist deze diepe druk helpt het lichaam en de hersenen om te kalmeren en tot rust te komen. Hierdoor vallen kinderen gemakkelijker in slaap en kunnen ze ook beter doorslapen. Daarom hebben we de Zzsleeptunnel ontwikkeld. Een slaaptunnel van lycra die heel lekker aanvoelt en diepe druk geeft. De ervaringen met de Zzsleeptunnel zijn heel positief en we hopen dat jouw kind er ook beter door zal slapen.
suzanne strijbosch-van snippenberg opleiding gevoelig meebewegen

Suzanne

HSP coach

Josja

Veel gestelde vragen

Er zijn een aantal verschillen tussen verzwaringsdekens en sleeptunnels. We hebben hier een blogartikeltje over geschreven. Klik hier om het helemaal te lezen.

Dit zijn de belangrijkste verschillen:

1. Een verzwaringsdeken kan van je afglijden.

2. Een sleeptunnel is licht en luchtig.

3. Een verzwaringsdeken is vaak in de zomer te warm.

4. Een sleeptunnel is veel gunstiger geprijsd.

5.Een sleeptunnel geeft meer geborgenheid.

Je kan de sleeptunnel wassen op 40 tot 60 graden.

Wellicht vraag je je af waarom wij voor lycra hebben gekozen en niet voor een stof als katoen. Eigenlijk willen wij nog steeds heel graag een sleeptunnel ontwikkelen die van katoen is gemaakt, maar we hebben ontdekt dat dit vooralsnog geen goede optie is. We hebben verschillende rekbare katoensoorten uitgetest, maar doordat deze stof te snel uitlubberde zag de sleeptunnel er al gauw niet meer mooi uit en bovendien viel dan ook diepe druk weg. En juist die diepe druk is zo helpend bij het kalmeren van het hele zenuwstelsel. We hebben ook nog samen met stoffengroothandelaren gekeken naar andere mogelijkheden, maar vooralsnog kan geen enkele andere stof op tegen wat deze lycra wel kan. Maar mocht je de gouden stoffentip voor ons hebben, dan houden we ons zeker aanbevolen. Tot die tijd zijn de sleeptunnels van lycra: zacht, rekbaar, bijna volledig terug in vorm en geeft uitstekende diepe druk.

In principe kan een zzsleeptunnel in de droger. De lycra kan hier tegen. Tegelijkertijd raden we het niet persé aan, want de droger doet vrijwel geen enkele stof goed. De Zzsleeptunnel is licht en luchtig en droogt heel snel aan de lucht. De enige reden om de zzsleeptunnel toch eens in de droger te doen zou zijn als je merkt dat de zzsleeptunnel net wat strakker zou mogen. De droger zorgt er dan mogelijk voor dat de lycra net ietsje krimpt.

De Zzsleeptunnel
KLEUREN:
Blauw, Mintgroen en Antracietgrijs
MATEN:
 SMALL voor matras van 70 cm breed 
 MEDIUM voor matras van 80 cm breed 

Zzsleeptunnels

49,0059,00 Incl. BTW

Zzsleeptunnels zijn er voor kinderen, jongeren en volwassenen die het het lastig vinden om ‘s avonds de rust te vinden om lekker in slaap te vallen. Sommige hebben last van veel piekeren of nadenken, anderen vinden het ingewikkeld om na een (drukke) dag de rust in hun lijf te vinden. De sleeptunnel kan om het matras worden geschoven en je kind kan daar lekker tussen kruipen. Doordat de sleeptunnel strak om het lichaam van het kind zit geeft het een diepe druk. Hierdoor kan een kind ontspannen en in slaap vallen.