Slaap heerlijk met de Slaaptunnel

Slaapt jouw kind ook moeilijk in of komt het slecht tot rust ‘s avonds? Veel kinderen hebben hier moeite mee. Sommige blijven nadenken en piekeren, terwijl anderen het ingewikkeld om de rust in hun lijf te vinden. Voor deze kinderen is de slaaptunnel ontwikkeld. 😴

 • In 7 verschillende kleuren verkrijgbaar
 • In 4 verschillende maten
 • Helpt echt, check de reviews
 • Meestal zelfde dag al op de post
 • Eindelijk lekker slapen

Hoe werkt de slaaptunnel?

De tunnel kan om het matras worden geschoven en je kind kan daar lekker tussen kruipen. Doordat de sleeptunnel licht om het lichaam spant geeft het diepe druk. Hierdoor voelt je kind zijn lijf beter en ontstaat er meer rust en ontspanning. De slaaptunnel dempt prikkels en geeft veiligheid en geborgenheid.

Voor wie zijn de slaaptunnels?

 1. Voor kinderen die veel piekeren of nadenken.
 2. Voor kinderen die moe zijn, maar toch de rust in hun lijf en koppie niet kunnen vinden.
 3. Voor kinderen die moeilijk kunnen afschakelen van de dag.
 4. Voor kinderen die extra geborgenheid nodig hebben.
 5. Voor kinderen die veel diepe druk nodig hebben om hun lijf te voelen.
 6. Voor kinderen die wakker blijven liggen.
 7. Voor kinderen die zich onveilig of angstig voelen in bed.
 8. Voor kinderen met onvoldoende lichaamsgevoel.

Is de slaaptunnel alleen voor kinderen geschikt?

Zeker niet! De slaaptunnel is er voor iedereen die met eerdergenoemde zaken worstelt. Ook in de puberteit kan er veel onrust zijn door allerlei veranderingen. Of als je volwassen en gevoelig bent, of als je die drukke baan ‘s avonds maar moeilijk kunt loslaten. De diepe druk werkt voor jong en oud.

Wat het voor jouw kind kan doen

De slaaptunnel is smaller dan het matras en zit er dan ook vrij strak omheen. Zodra je kind erin gaat liggen drukt de slaaptunnel tegen het lichaam van je kind. Deze druk noemen we diepe druk. Het is deze diepe druk die ervoor zorgt dat een kind zijn lijf weer voelt en daardoor kan het systeem van een kind rust vinden. Dit betekent dat zowel de hersenen als het lichaam van je kind kalmeren. Hierdoor kan je kind weer tot zichzelf komen, ontspannen en in slaap vallen.
 • Piekeraars kunnen hun hoofd beter ontspannen.
 • Motorisch onrustige kinderen lukt het om te kalmeren.
 • Enthousiaste kinderen ontspannen.
 • Kinderen die bang zijn voelen zich veilig.
 • Eenzame kinderen voelen zich geborgen.
 • Kinderen die beter kunnen slapen.

Wat andere ouders zeggen over de Zzsleeptunnel

“De slaaptunnel heeft ervoor gezorgd dan onze dochter van 8 weer rustig doorslaapt en hierdoor uitgeruster wakker wordt waardoor ze overdag minder geprikkeld is.
Vind de druk van de tunnel erg fijn, het ontspant en zorgt er tevens voor dat ze sneller in slaapt valt.
Het voelt als een veilig en geborgen plekje”
Ingrid Moeder
“Wij hebben de slaaptunnel aangeschaft voor onze dochter, omdat zij veel moeite had om in slaap te vallen. Na 2 nachten vond ze al beter haar rust om in haar bed te blijven liggen. Vanaf dat moment valt ze snel in slaap en slaapt ze veel beter dan voorheen. Wij zijn erg tevreden over de werking van de zzsleeptunnel!”
Anoniem Moeder
“Mijn zoon slaapt voortaan moeiteloos in en voelt zich prettiger en veilig dankzij de slaaptunnel. We zijn er blij mee!”
Marleen Moeder
“Wat een uitvinding! Het geeft geborgenheid en een veilig gevoel, zonder al het massieve gewicht van een verzwaringsdeken. Zeker ideaal voor de warme zomermaanden. Minder geschuif in bed en sneller inslapen. Ik raad dit zeker aan in mijn praktijk!”
Jorieke Kroeze – Meijners

Slaaptunnel

(Verkrijgbaar in 4 verschillende maten en 7 kleuren)

 • Piekeraars kunnen hun hoofd beter ontspannen.
 • Motorisch onrustige kinderen lukt het om te kalmeren.
 • Enthousiaste kinderen ontspannen.
 • Kinderen die bang zijn voelen zich veilig.
 • Eenzame kinderen voelen zich geborgen.
 • Kinderen die beter kunnen slapen.

Vanaf: €65!

“Wat ben ik blij met de slaaptunnel voor onze zoon van zes! Sinds we de tunnel om zijn matras hebben gedaan, slaapt hij ‘s nachts door! Hij slaapt zelfs uit! Hij geeft zelf aan dat hij het heel fijn vindt. Hij is hooggevoelig en heeft moeite met het loslaten van de dag. Zijn hoofdje wil niet goed stil zijn. Dee druk van de slaaptunnel helpt hem om eerder in slaap te vallen en beter door te slapen. Hij straalt als hij ‘s avonds weer onder zijn tunnel mag kruipen..
Zo mooi en fijn..”
Mirjam

Veel gestelde vragen

“Wat is het verschil met een verzwaringsdeken?”

Er zijn een aantal verschillen tussen verzwaringsdekens en slaaptunnels. We hebben hier een blogartikeltje over geschreven.

Dit zijn de belangrijkste verschillen:

 1. Een verzwaringsdeken kan van je afglijden.
 2. Een slaaptunnel is licht en luchtig.
 3. Een verzwaringsdeken is vaak in de zomer te warm.
 4. Een slaaptunnel is veel gunstiger geprijsd.
 5. Een slaaptunnel geeft meer geborgenheid.

“Kun je de Slaaptunnel ook wassen?”

Jazeker, Je kan de slaaptunnel wassen op 40 tot 60 graden.

“Kan de Slaaptunnel ook in de droger?”

In principe kan een slaaptunnel in de droger. De lycra kan hier tegen. Tegelijkertijd raden we het niet persé aan, want de droger doet vrijwel geen enkele stof goed. De Slaaptunnel is licht en luchtig en droogt heel snel aan de lucht. De enige reden om de slaaptunnel toch eens in de droger te doen zou zijn als je merkt dat het net wat strakker zou mogen. De droger zorgt er dan mogelijk voor dat de lycra net ietsje krimpt.

“Waarom hebben jullie voor de stof lycra gekozen?”

Wellicht vraag je je af waarom wij voor lycra hebben gekozen en niet voor een stof als katoen. Eigenlijk willen wij nog steeds heel graag een sleeptunnel ontwikkelen die van katoen is gemaakt, maar we hebben ontdekt dat dit vooralsnog geen goede optie is. We hebben verschillende rekbare katoensoorten uitgetest, maar doordat deze stof te snel uitlubberde zag de sleeptunnel er al gauw niet meer mooi uit en bovendien viel dan ook diepe druk weg. En juist die diepe druk is zo helpend bij het kalmeren van het hele zenuwstelsel. We hebben ook nog samen met stoffengroothandelaren gekeken naar andere mogelijkheden, maar vooralsnog kan geen enkele andere stof op tegen wat deze lycra wel kan. Maar mocht je de gouden stoffentip voor ons hebben, dan houden we ons zeker aanbevolen. Tot die tijd zijn de sleeptunnels van lycra: zacht, rekbaar, bijna volledig terug in vorm en geeft uitstekende diepe druk.

Heb je een andere vraag?

Stuur me dan een email hier. Ik help je graag!