Werk je met kinderen en wil je meer te weten komenover hoogsensitiviteit en overprikkeling?
Volg onze 4-daagse opleiding
Zoek je praktische oefeningen die je kan inzetten om prikkelgevoelige kinderen te helpen te ontspannen en zelfverzekerder te maken? In onze 4-daagse opleiding leer je dit allemaal. Naast kennis over prikkelverwerking en hoogsensitiviteit ga je ervaren en ontdekken dat bewegen van grote waarde is bij het begeleiden van deze kinderen. We geven inzicht in de relatie tussen bewegen en problemen op het gebied van leren en gedrag en we gaan uitgebreid in op de verschillen tussen introverte – , extraverte – en hoogbegaafde hoogsensitieve kinderen. Je krijgt heel veel concrete beweegoefeningen en tips om hier vervolgens op in te spelen als therapeut. Je leert hoeveel prikkels een kind nodig heeft en hoe je met beweegoefeningen kinderen in balans brengt. Of je praktijkruimte klein is of groot, dat maakt niet uit, je zult zien dat jij na het volgen van deze opleiding je manier van werken eenvoudig aanvult met wat je bij ons hebt geleerd!

Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding

Liever persoonlijk contact?

handen_bloem_los.png

Maskerbloemlaan 3
3452 BA Utrecht

&

Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht

handen_bloem_los

06 – 4209 9618

Voor wie is deze opleiding bedoeld?
001-tick

Orthopedagogen

001-tick

Maatschappelijk werkers

001-tick

Kinderergotherapeuten

001-tick

Psychologen

001-tick

Kinderfysiotherapeuten

001-tick

Energetisch therapeuten

001-tick

Intern begeleiders

001-tick

Kindercoaches

001-tick

Ambulant begeleiders

maskerbloem-opleiding-hooggevoelig-meebewegen
Opleiding: Gevoelig (mee)bewegen
AANTAL DAGEN:
4
DATA:
23, 24, 25 september en 4 november 2019
LOCATIE:
Woudenberg
PRIJS:
€ 949,- incl. BTW
logo.min

Je krijgt 32 accreditatiepunten bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd bij het afronden van deze opleiding.

Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding

Liever persoonlijk contact?

handen_bloem_los.png

Maskerbloemlaan 3
3452 BA Utrecht

&

Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht

handen_bloem_los

06 – 4209 9618

Wat vinden andere professionals van deze opleiding?
Wil je weten wat anderen over de opleiding zeggen?
Bekijk hier een aantal waardevolle ervaringen en meningen van andere professionals over deze opleiding: gevoelig (mee)bewegen, coachen van hoogsensitieve kinderen.
Wie wij zijn

Suzanne Strijbosch-van Snippenberg

Suzanne is eigenaar van Just see me, praktijk voor kinderfysio coaching. Met haar basis als kinderfysiotherapeut krijgt zij jong en oud letterlijk en figuurlijk in beweging.De signalen die een kind bewust of onbewust geeft zijn vaak heel duidelijk. Je moet ze alleen wel zien en snappen en weten wat je ermee kan doen. Suzanne wil iedereen (het kind zelf en de mensen die hierbij betrokken zijn) leren hoe je deze signalen kan herkennen, hoe je ze kan interpreteren en wat je met die informatie kunt doen om het kind op positieve wijze te begeleiden. In plaats van dat je naar een kind KIJKT ga je hem/haar echt ZIEN. Just see me biedt individuele coaching en geeft daarnaast lezingen, workshops en trainingen.
suzanne strijbosch-van snippenberg opleiding gevoelig meebewegen

Suzanne

Josja Koelink

Josja

Josja Koelink

Ik ben Josja Koelink en ik ben gespecialiseerd in het coachen van hoogsensitieve kinderen. Ik ben eigenaar van de Maskerbloem, een praktijk voor hoogsensitiviteit en oprichter van de landelijke kerngroep HSP-professionals Nederland. Samen met Suzanne ontwikkel en produceer ik verzwaringskussens en stretchdoeken die het lichaamsbesef, de ontspanning en het zelfvertrouwen bij kinderen vergroten. Daarnaast geven we samen deze praktische opleiding omdat er een grote therapeutische waarde zit in kennis over bewegen en het kunnen inzetten van beweegoefeningen tijdens de begeleiding van prikkelgevoelige kinderen en we tegelijkertijd weten dat dit niet wordt aangeboden in opleidingen tot coach of therapeut.
Wat leer je in deze 4-daagse opleiding?

Over de opleiding

Als je met hoogsensitieve kinderen werkt of gaat werken krijg je te maken met introverte kinderen, maar ook met extraverte kinderen, met prikkelzoekende en prikkelmijdende kinderen, met hoogbegaafde kinderen en met snel afgeleide kinderen. Aan jou de taak om deze kinderen te helpen van hun angsten of juist boosheid af te komen, om ze zelfverzekerder te maken en om ze hun hooggevoelige aard te laten leren kennen en accepteren. Hoe doe je dat op een manier die effectief is en leuk? Op een manier die bij al deze kinderen werkt?

Precies hier gaat deze opleiding over.

Wij leren jou:

 • Wat hoogsensitiviteit is en hoe je het onderscheidt van andere eigenschappen (en stoornissen)
 • De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van hoogsensitieve kinderen
 • Hoe je bewegen eenvoudig kan integreren in je huidige manier van werken, ook als je niet over veel middelen en ruimte beschikt
 • Hoe je met beweegoefeningen kan werken aan zelfvertrouwen, prikkelverwerking, ontspanning en executieve functies.
 • Wat een prikkelverwerkingsstoornis is, wat prikkeldrempels zijn en hoe het zit met de prikkelverwerking bij hoogsensitieve kinderen
 • Hoe je bij een hoogsensitief kind kan herkennen of het juist prikkelzoekend of prikkelmijdend is en hoe je overprikkeling herkent
 • Hoe je (motorisch) onrustige gedrag interpreteert en wat je ermee doet in je begeleiding
 • Hoe je zelf beweegoefeningen kan bedenken en kan aanpassen aan de verschillende behoeften van kinderen.
 • De relatie tussen de motorische ontwikkeling en problemen met gedrag, leren lezen en executieve functies.

Kennis en inzicht

Je gaat bij ons de deur uit met een schat aan beweegoefeningen die je direct in kan zetten en met kennis en inzichten waar je lang mee toe kan. De ervaring leert dat je al voor het einde van de opleiding actief met allerlei beweegoefeningen aan de slag bent gegaan! En het leuke is dat wij geen opleidingseisen stellen om mee te mogen doen.

Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding

Liever persoonlijk contact?

handen_bloem_los.png

Maskerbloemlaan 3
3452 BA Utrecht

&

Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht

handen_bloem_los

06 – 4209 9618

Dit vinden anderen van de Maskerbloem
Josja heeft mijn dochter o.a. geholpen om minder bang te zijn voor donker. Door verschillende gesprekken en oefeningen hebben we al echt veel resultaat geboekt. Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat Josja ook echt uitlegt hoe een hooggevoelig persoon dingen anders ervaart en dat bepaalde situaties anders binnenkomen dan bij andere mensen. Door dit te begrijpen, kan ik als ouder hier ook beter mee omgaan. Heel fijn!lees meer
Sandra Vendel
Sandra Vendel
2019-02-20T14:13:16+0000
Ik ben bij Josja terecht gekomen voordat ik met mijn laatste stage Fysiotherapie begon. Ik vond het lastig om beoordeeld te worden en mezelf te laten zien.Josja heeft mij begeleid tijdens dit hele traject en zij heeft mij geleerd hoe ik meer bij mezelf kan blijven en me laten inzien dat ik meer kan en durf dan dat ik dacht. Door Josja’s zachte, aardige en open persoonlijkheid voelde ik mij enorm op mijn gemak bij haar.Het begint erop te lijken dat ik mijn stage gewoon ga halen; iets wat ik een half jaar geleden nooit had durven denken en dit heb ik mede dankzij Josja bereikt!lees meer
Nina van Rijswijk
Nina van Rijswijk
2018-12-21T11:39:05+0000
Josja en Suzanne hebben niet alleen hart voor hoogsensitieve kinderen (en volwassenen), maar ze hebben ook écht kennis van zaken. Een hele fijne combinatie! Hun opleiding zit goed in elkaar en de inhoud is vernieuwend op de markt. Aanrader.lees meer
Marit Goessens
Marit Goessens
2018-10-05T07:19:05+0000
Hoe ziet het opleidingsprogramma eruit?

Het is niet altijd makkelijk om hoogsensitiviteit te differentiëren van andere primaire oorzaken zoals ADHD en autisme. De eerste dag staat daarom in het teken van de vraag: wanneer is een kind hoogsensitief? We gaan ervan uit dat je al bekend bent met hoogsensitiviteit en we behandelen vandaag specifiek de kennis die er is van hoogsensitieve kinderen. Hierbij maken we gebruik van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied en onze praktische expertise. We geven je duidelijke handvatten om hoogsensitiviteit maar ook andere kenmerken zoals hoge intelligentie of een sterke wil bij kinderen te herkennen en onderscheiden. Je krijgt een ‘HSK-inzichtslijst’ waar je ook mee leert werken.

We gaan ook aan de slag met twee beweegoefeningen die wij bij hoogsensitieve kinderen vaak toepassen. Je ervaart hierdoor direct de kracht van bewegen.

We leren je vandaag nadrukkelijk ook te kijken naar lichaamssignalen van een kind. Wat valt op aan de beweging van een kind? Is een kind in balans? Is een kind onderprikkeld of overprikkeld? Je krijgt uitleg over het belang om naar deze signalen te kijken en wat je vervolgens kan doen als je deze signalen hebt opgevangen. Je krijgt hiervoor ook de lijst ‘Prikkels in kaart’ die je voor een kind kan invullen voor een goede diagnostiek. Je krijgt een goede uitleg over prikkelverwerking en prikkeldrempels en op deze dag krijg je ook een heleboel verschillende oefeningen aangereikt die je kan inzetten om een kind te helpen. Ook ontdek je vandaag dat bewegingsonrust zowel een teken van onderprikkeling kan zijn als wel een teken van een kind dat zijn evenwicht niet kan bewaren.

Op deze dag ga je met de hele groep een praktijksessie van het begin tot het einde samen ervaren en doorlopen. In de middag ga je aan de slag met het bedenken van eigen beweegoefeningen. Je neemt een kind in gedachten, je gaat aan de slag met de HSP-inzichtslijst, de Prikkels in kaart en bedenkt op basis hiervan een hypothese en een behandeldoel. Hier koppel je een beweegoefening aan die je samen gaat bedenken. Aan het einde van de middag laat je jouw beweegoefening aan de groep zien.

Tot slot krijg je een thuiswerkopdracht mee waarin al het geleerde van de afgelopen drie dagen zit.

Aan de hand van de huiswerkopdrachten die reeds zijn ingeleverd gebruiken we dag vier om precies datgene aan te bieden wat je nog nodig hebt. Dit doen we aan de hand van casussen die we uitwerken in beweegoefeningen. Twee casussen staan al vast en hierin laten we zien hoe je met beweegoefeningen kan werken aan het leren stellen en voelen van grenzen en hoe je een kind met een sterke prikkelbehoefte wil leren om minder motorisch onrustig gedrag te laten vertonen. De andere casussen bepalen we dus aan de hand van de ingeleverde huiswerkopdrachten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er nog vragen liggen op het gebied van het hoogbegaafde kind en daar springen we dan op in. We sluiten de opleiding af met een bewijs van deelname en een klein hapje en drankje.

Locatie en tijden
De opleiding wordt gegeven op de Boerenstee, een boerenbedrijf in Woudenberg, waar ook mooie vergader- en opleidingsmogelijkheden zijn. We beginnen de dag om 10.00 uur en sluiten steeds om 16.00 uur af. Er is de mogelijkheid om hier tegen een schappelijke prijs te overnachten. Vraag bij de Boerenstee naar de mogelijkheden.
Wat levert deze opleiding je op?

 • Een stevige basis over de betekenis en herkenning van hoogsensitiviteit.
 • Inzicht in het belang van beweging bij de begeleiding van een HSK.
 • Direct inzetbare tools en handvatten voor in je eigen praktijk.
 • Kennis en inzicht in prikkels en prikkelverwerking.
 • Een onvergetelijke ervaring met andere professionals.
 • 32 accreditatiepunten bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd

Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding

Liever persoonlijk contact?

handen_bloem_los.png

Maskerbloemlaan 3
3452 BA Utrecht

&

Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht

handen_bloem_los

06 – 4209 9618

Deze extra’s zitten ook bij de opleiding:
001-tick

Map met theorie en opdrachten

001-tick

Certificaat van deelname t.w.v. 32 punten voor het SKJ.

001-tick

De gids over prikkelverwerking bij kids van Suzanne Strijbosch.

001-tick

Goodybag met daarin o.a. een gratis klein TOUCH verzwaringskussen.

001-tick

4 x een heerlijke lunch

001-tick

*10% korting op producten van Gevoelig Meebewegen!

*10% korting geldt op alle TOUCH verzwaringskussens, MOVE stretchdoeken en andere producten van Gevoelig Meebewegen! (korting geldt tot en met 8 weken na afronden opleiding)

Je krijgt 32 accreditatiepunten bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd bij het afronden van deze opleiding, mits je ingeschreven bent als hulpverlener bij het SKJ.  Aan het einde van de opleiding krijg je van ons een certificaat en deze dient als bewijsstuk voor het SKJ.

Ja, je krijgt een map met daarin alle informatie, de dia’s van de gebruikte Powerpoint en andere documenten die we tijdens de opleiding gebruiken. De handouts in de map zijn zo opgezet dat je daarnaast eigen aantekeningen kan maken. Ook worden alle documenten in onze besloten Facebookgroep geplaatst.

Zeker heeft het dan zin om mee te doen! Ik (Josja) werk ook met jongeren en werk dan net zo goed met beweegoefeningen. Je moet sommige oefeningen net iets aanpassen, maar dat is een fluitje van een cent en leren we je in de opleiding!

Heel leuk als je meedoet en met jonge kinderen werkt! Suzanne werkt veel met jonge kinderen en kan jou precies leren hoe je juist bij deze groep beweegoefeningen effectief kan inzetten. Daarbij verloopt de prikkelverwerking en gevoeligheid van een jong kind niet anders dan bij een ouder kind. Er is dus geen enkele belemmering om mee te doen 🙂

Onze ervaring is dat dit niet het geval is. Het is juist heel prettig om elkaar 3 dagen achter elkaar te zien en met elkaar te kunnen werken. Daarbij zijn we zelf hoogsensitief en letten we er dan ook goed op dat de groep niet over- of onderprikkeld raakt. We houden hier ook in ons programma rekening mee doordat we pas om 10 uur beginnen en al om 16 uur stoppen, door het inlassen van pauzes en het inzetten van beweegoefeningen. Mocht het echter toch te zwaar voor je zijn dan is het altijd mogelijk om de opleiding iets aangepast te volgen.

Nee, tijdens de vier dagen van de opleiding krijg je van ons een heerlijke lunch geserveerd, de ene keer met een lekkere salade erbij, de andere keer met een verwarmend soepje. Ook krijg je van ons koffie en thee, is er vers fruit voorradig en staat er wat lekkers op tafel. Mocht je speciale dieetwensen hebben, geef je ons dit dan door?

Opleiding: Gevoelig (mee)bewegen
AANTAL DAGEN:
4
LOCATIE:
Woudenberg
DATA:
23, 24, 25 september en 4 november 2019
PRIJS:
€ 949,- incl. BTW
logo.min

Je krijgt 32 accreditatiepunten bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd bij het afronden van deze opleiding.

Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding

Liever persoonlijk contact?

handen_bloem_los.png

Maskerbloemlaan 3
3452 BA Utrecht

&

Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht

handen_bloem_los

06 – 4209 9618