Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding
Liever persoonlijk contact?


Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding
Liever persoonlijk contact?
Suzanne Strijbosch-van Snippenberg

Suzanne

Josja
Josja Koelink
Over de opleiding
Wij leren jou:
Kennis en inzicht
Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding
Liever persoonlijk contact?
De eerste dag staat in het teken van de vraag: wanneer is een kind hoogsensitief? We maken hierbij gebruik van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied en van onze praktische expertise. Je krijgt duidelijke handvatten om hoogsensitiviteit, maar ook andere kenmerken zoals hoge intelligentie of een sterke wil, bij kinderen te herkennen en onderscheiden. Je krijgt een ‘HSK-inzichtslijst’ waar je ook mee leert werken.
We gaan ook aan de slag met twee beweegoefeningen die wij bij hoogsensitieve kinderen vaak toepassen. Je ervaart hierdoor direct de kracht van bewegen.
Vandaag gaan we kijken naar lichaamssignalen van een kind. Wat valt op aan de beweging van een kind? Is een kind in balans? Is een kind onderprikkeld of overprikkeld? Je krijgt uitleg over het belang om naar deze signalen te kijken en wat je vervolgens kan doen als je deze signalen hebt opgevangen. Je krijgt hiervoor ook de lijst ‘Prikkels in kaart’ die je voor een kind kan invullen voor een goede diagnostiek. Je krijgt een goede uitleg over prikkelverwerking en prikkeldrempels. Ook krijg je ook een heleboel verschillende oefeningen aangereikt die je kan inzetten om een kind te helpen. Je ontdekt vandaag dat bewegingsonrust zowel een teken van onderprikkeling kan zijn als wel een teken dat een kind zijn evenwicht niet kan bewaren.
Natuurlijk is ook deze dag weer doorspekt met beweegoefeningen.
Op deze dag ga je met de hele groep een praktijksessie van het begin tot het einde samen ervaren en doorlopen. In de middag ga je aan de slag met het bedenken van eigen beweegoefeningen. Aan het einde van de middag laat je jouw beweegoefening aan de groep zien.
Tot slot krijg je een thuiswerkopdracht mee waarin al het geleerde van de afgelopen drie dagen zit.
Aan de hand van de huiswerkopdrachten die reeds zijn ingeleverd gebruiken we dag vier om precies datgene aan te bieden wat je nog nodig hebt. Dit doen we aan de hand van casussen die we uitwerken in beweegoefeningen. Twee casussen staan al vast en hierin laten we zien hoe je met beweegoefeningen kan werken aan het leren stellen en voelen van grenzen en hoe je een kind met een sterke prikkelbehoefte wil leren om minder motorisch onrustig gedrag te laten vertonen. De andere casussen bepalen we dus aan de hand van de ingeleverde huiswerkopdrachten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er nog vragen liggen op het gebied van het hoogbegaafde kind en daar springen we dan op in. We sluiten de opleiding af met een bewijs van deelname en een klein hapje en drankje.



Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding
Liever persoonlijk contact?

*10% korting geldt op alle artikelen uit de webshop. (korting geldt tot en met 8 weken na afronden opleiding)
Je krijgt 32 accreditatiepunten bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd bij het afronden van deze opleiding, mits je ingeschreven bent als hulpverlener bij het SKJ. Aan het einde van de opleiding krijg je van ons een certificaat en deze dient als bewijsstuk voor het SKJ.
Ja, je krijgt een map met daarin alle informatie, de dia’s van de gebruikte Powerpoint en andere documenten die we tijdens de opleiding gebruiken. De handouts in de map zijn zo opgezet dat je daarnaast eigen aantekeningen kan maken. Ook worden alle documenten in onze besloten Facebookgroep geplaatst.
Zeker heeft het dan zin om mee te doen! Ik (Josja) werk ook met jongeren en werk dan net zo goed met beweegoefeningen. Je moet sommige oefeningen net iets aanpassen, maar dat is een fluitje van een cent en leren we je in de opleiding!
Heel leuk als je meedoet en met jonge kinderen werkt! Suzanne werkt veel met jonge kinderen en kan jou precies leren hoe je juist bij deze groep beweegoefeningen effectief kan inzetten. Daarbij verloopt de prikkelverwerking en gevoeligheid van een jong kind niet anders dan bij een ouder kind. Er is dus geen enkele belemmering om mee te doen 🙂
Onze ervaring is dat dit niet het geval is. Het is juist heel prettig om elkaar 3 dagen achter elkaar te zien en met elkaar te kunnen werken. Daarbij zijn we zelf hoogsensitief en letten we er dan ook goed op dat de groep niet over- of onderprikkeld raakt. We houden hier ook in ons programma rekening mee doordat we pas om 10 uur beginnen en al om 16 uur stoppen, door het inlassen van pauzes en het inzetten van beweegoefeningen. Mocht het echter toch te zwaar voor je zijn dan is het altijd mogelijk om de opleiding iets aangepast te volgen.
Nee, tijdens de vier dagen van de opleiding krijg je van ons een heerlijke lunch geserveerd, de ene keer met een lekkere salade erbij, de andere keer met een verwarmend soepje. Ook krijg je van ons koffie en thee, is er vers fruit voorradig en staat er wat lekkers op tafel. Mocht je speciale dieetwensen hebben, geef je ons dit dan door?