Werk je met kinderen en wil je meer te weten komenover hoogsensitiviteit en overprikkeling?
Volg onze 4-daagse opleiding
Zoek je praktische oefeningen die je kan inzetten om prikkelgevoelige kinderen te helpen ontspannen en zelfverzekerder te maken? Volg dan onze 4-daagse opleiding. Naast kennis over prikkelverwerking en hoogsensitiviteit ga je ervaren dat bewegen van grote waarde is bij het begeleiden van deze kinderen. We gaan uitgebreid in op de verschillen tussen introverte – , extraverte – en hoogbegaafde hoogsensitieve kinderen. Je krijgt heel veel concrete beweegoefeningen en tips om hier vervolgens op in te spelen als therapeut of coach. Je leert hoeveel prikkels een kind nodig heeft en hoe je met beweegoefeningen kinderen in balans brengt. Of je praktijkruimte klein is of groot, dat maakt niet uit, je zult zien dat jij na het volgen van deze opleiding je manier van werken eenvoudig aanvult met wat je bij ons hebt geleerd!

Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding

[ninja_form id=”5″]

Liever persoonlijk contact?

handen_bloem_los.png

Maskerbloemlaan 3
3452 BA Utrecht

&

Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht

handen_bloem_los

06 – 4209 9618

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Orthopedagogen

Maatschappelijk werkers

Kinderergotherapeuten

Psychologen

Kinderfysiotherapeuten

Energetisch therapeuten

Intern begeleiders

Kindercoaches

Ambulant begeleiders

maskerbloem-opleiding-hooggevoelig-meebewegen
Opleiding Coachen van hoogsensitieve kinderen
AANTAL DAGEN:
4
DATA:
21, 22, 23 september en 10 november 2020
LOCATIE:
Woudenberg
PRIJS:
€ 1099,- incl. BTW
logo.min

Je krijgt 32 accreditatiepunten bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd bij het afronden van deze opleiding.

Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding

[ninja_form id=”5″]

Liever persoonlijk contact?

handen_bloem_los.png

Maskerbloemlaan 3
3452 BA Utrecht

&

Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht

handen_bloem_los

06 – 4209 9618

Wat vinden andere professionals van deze opleiding?
Wil je weten wat anderen over de opleiding zeggen?
Bekijk hier een aantal waardevolle ervaringen en meningen van andere professionals.
Wie wij zijn

Suzanne Strijbosch-van Snippenberg

Suzanne is eigenaar van Just see me, praktijk voor kinderfysio coaching. Met haar basis als kinderfysiotherapeut krijgt zij jong en oud letterlijk en figuurlijk in beweging. De signalen die een kind bewust of onbewust geeft zijn vaak heel duidelijk. Je moet ze alleen wel zien en snappen en weten wat je ermee kan doen. Suzanne wil iedereen (het kind zelf en de mensen die hierbij betrokken zijn) leren hoe je deze signalen kan herkennen, hoe je ze kan interpreteren en wat je met die informatie kunt doen om het kind op positieve wijze te begeleiden. In plaats van dat je naar een kind KIJKT ga je hem/haar echt ZIEN.
suzanne strijbosch-van snippenberg opleiding gevoelig meebewegen

Suzanne

Josja Koelink

Josja

Josja Koelink

Ik ben Josja Koelink en ik ben gespecialiseerd in het coachen van hoogsensitieve kinderen. Ik ben eigenaar van de Maskerbloem, een praktijk voor hoogsensitiviteit en oprichter van de landelijke kerngroep HSP-professionals. Samen met Suzanne ontwikkel en produceer ik verzwaringskussens en stretchdoeken die het lichaamsbesef, de ontspanning en het zelfvertrouwen bij kinderen vergroten. Daarnaast geven we samen deze praktische opleiding.
Wat leer je in deze 4-daagse opleiding?

Over de opleiding

Als je met hoogsensitieve kinderen werkt of gaat werken krijg je te maken met introverte kinderen, maar ook met extraverte kinderen, met prikkelzoekende en prikkelmijdende kinderen, met hoogbegaafde kinderen en met snel afgeleide kinderen. Aan jou de taak om deze kinderen te helpen van hun angsten of juist boosheid af te komen, om ze zelfverzekerder te maken en om ze hun hooggevoelige aard te laten leren kennen en accepteren. Hoe doe je dat op een manier die effectief is en leuk? Op een manier die bij al deze kinderen werkt?

Precies hier gaat deze opleiding over.

Wij leren jou:

 • Wat hoogsensitiviteit is en hoe je het onderscheidt van andere eigenschappen (en stoornissen)
 • De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van hoogsensitieve kinderen
 • Hoe je bewegen eenvoudig kan integreren in je huidige manier van werken, ook als je niet over veel middelen en ruimte beschikt
 • Hoe je met beweegoefeningen kan werken aan zelfvertrouwen, prikkelverwerking, ontspanning en executieve functies.
 • Wat een prikkelverwerkingsstoornis is, wat prikkeldrempels zijn en hoe het zit met de prikkelverwerking bij hoogsensitieve kinderen
 • Hoe je bij een hoogsensitief kind kan herkennen of het juist prikkelzoekend of prikkelmijdend is en hoe je overprikkeling herkent
 • Hoe je (motorisch) onrustige gedrag interpreteert en wat je ermee doet in je begeleiding
 • Hoe je zelf beweegoefeningen kan bedenken en kan aanpassen aan de verschillende behoeften van kinderen.
 • De relatie tussen de motorische ontwikkeling en problemen met gedrag, leren lezen en executieve functies.

Kennis en inzicht

Je gaat bij ons de deur uit met een schat aan beweegoefeningen die je direct in kan zetten en met kennis en inzichten waar je lang mee toe kan. De ervaring leert dat je al voor het einde van de opleiding actief met allerlei beweegoefeningen aan de slag bent gegaan! En het leuke is dat wij geen opleidingseisen stellen om mee te mogen doen.

Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding

[ninja_form id=”5″]

Liever persoonlijk contact?

handen_bloem_los.png

Maskerbloemlaan 3
3452 BA Utrecht

&

Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht

handen_bloem_los

06 – 4209 9618

Dit vinden anderen van de Maskerbloem
[facebook-reviews-pro page_name="De Maskerbloem, coaching voor gevoelige kinderen en volwassenen" page_id=771115989643710 page_access_token=EAAVVPjFKgSEBAMh5nEOvkZBoaDWK3vqVaicJZC8izhsBeSgMkGXpZAGpcb6ne4mkc1XdZBVc7KbSrOAnjqIMBj4EYn2XPACMnWclYktZBF7A2LESFGB24L3GrTpmQHtF3FfPDYYF3A7RZAmMX6llvMFbwovrZA7ZAAZA8SqblYuxZAlg39WvO3POZBT rating_snippet=true disable_user_link=true text_size=120 view_mode=slider open_link=true nofollow_link=true show_success_api=true lazy_load_img=true cache=24]
Hoe ziet het opleidingsprogramma eruit?

De eerste dag staat in het teken van de vraag: wanneer is een kind hoogsensitief? We maken hierbij gebruik van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied en van onze praktische expertise. Je krijgt duidelijke handvatten om hoogsensitiviteit, maar ook andere kenmerken zoals hoge intelligentie of een sterke wil, bij kinderen te herkennen en onderscheiden. Je krijgt een ‘HSK-inzichtslijst’ waar je ook mee leert werken.

We gaan ook aan de slag met twee beweegoefeningen die wij bij hoogsensitieve kinderen vaak toepassen. Je ervaart hierdoor direct de kracht van bewegen.

Vandaag gaan we kijken naar lichaamssignalen van een kind. Wat valt op aan de beweging van een kind? Is een kind in balans? Is een kind onderprikkeld of overprikkeld? Je krijgt uitleg over het belang om naar deze signalen te kijken en wat je vervolgens kan doen als je deze signalen hebt opgevangen. Je krijgt hiervoor ook de lijst ‘Prikkels in kaart’ die je voor een kind kan invullen voor een goede diagnostiek. Je krijgt een goede uitleg over prikkelverwerking en prikkeldrempels. Ook krijg je ook een heleboel verschillende oefeningen aangereikt die je kan inzetten om een kind te helpen. Je ontdekt vandaag dat bewegingsonrust zowel een teken van onderprikkeling kan zijn als wel een teken dat een kind zijn evenwicht niet kan bewaren.

Natuurlijk is ook deze dag weer doorspekt met beweegoefeningen.

Op deze dag ga je met de hele groep een praktijksessie van het begin tot het einde samen ervaren en doorlopen. In de middag ga je aan de slag met het bedenken van eigen beweegoefeningen. Aan het einde van de middag laat je jouw beweegoefening aan de groep zien.

Tot slot krijg je een thuiswerkopdracht mee waarin al het geleerde van de afgelopen drie dagen zit.

Aan de hand van de huiswerkopdrachten die reeds zijn ingeleverd gebruiken we dag vier om precies datgene aan te bieden wat je nog nodig hebt. Dit doen we aan de hand van casussen die we uitwerken in beweegoefeningen. Twee casussen staan al vast en hierin laten we zien hoe je met beweegoefeningen kan werken aan het leren stellen en voelen van grenzen en hoe je een kind met een sterke prikkelbehoefte wil leren om minder motorisch onrustig gedrag te laten vertonen. De andere casussen bepalen we dus aan de hand van de ingeleverde huiswerkopdrachten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er nog vragen liggen op het gebied van het hoogbegaafde kind en daar springen we dan op in. We sluiten de opleiding af met een bewijs van deelname en een klein hapje en drankje.

Locatie en tijden
De opleiding wordt gegeven op de Boerenstee, een boerenbedrijf in Woudenberg, waar ook mooie vergader- en opleidingsmogelijkheden zijn. We beginnen de dag om 10.00 uur en sluiten steeds om 16.00 uur af. Er is de mogelijkheid om hier tegen een schappelijke prijs te overnachten. Vraag bij de Boerenstee naar de mogelijkheden.
Wat levert deze opleiding je op?

 • Een stevige basis over de betekenis en herkenning van hoogsensitiviteit.
 • Inzicht in het belang van beweging bij de begeleiding van een HSK.
 • Direct inzetbare tools en handvatten voor in je eigen praktijk.
 • Kennis en inzicht in prikkels en prikkelverwerking.
 • Een onvergetelijke ervaring met andere professionals.
 • 32 accreditatiepunten bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd

Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding

[ninja_form id=”5″]

Liever persoonlijk contact?

handen_bloem_los.png

Maskerbloemlaan 3
3452 BA Utrecht

&

Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht

handen_bloem_los

06 – 4209 9618

Deze extra’s zitten ook bij de opleiding:

Map met theorie en opdrachten

Certificaat van deelname t.w.v. 32 punten voor het SKJ.

De gids over prikkelverwerking bij kids van Suzanne Strijbosch.

Goodybag met daarin o.a. een gratis klein TOUCH verzwaringskussen.

4 x een heerlijke lunch

*10% korting op producten van Gevoelig Meebewegen!

*10% korting geldt op alle artikelen uit de webshop. (korting geldt tot en met 8 weken na afronden opleiding)

Je krijgt 32 accreditatiepunten bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd bij het afronden van deze opleiding, mits je ingeschreven bent als hulpverlener bij het SKJ.  Aan het einde van de opleiding krijg je van ons een certificaat en deze dient als bewijsstuk voor het SKJ.

Ja, je krijgt een map met daarin alle informatie, de dia’s van de gebruikte Powerpoint en andere documenten die we tijdens de opleiding gebruiken. De handouts in de map zijn zo opgezet dat je daarnaast eigen aantekeningen kan maken. Ook worden alle documenten in onze besloten Facebookgroep geplaatst.

Zeker heeft het dan zin om mee te doen! Ik (Josja) werk ook met jongeren en werk dan net zo goed met beweegoefeningen. Je moet sommige oefeningen net iets aanpassen, maar dat is een fluitje van een cent en leren we je in de opleiding!

Heel leuk als je meedoet en met jonge kinderen werkt! Suzanne werkt veel met jonge kinderen en kan jou precies leren hoe je juist bij deze groep beweegoefeningen effectief kan inzetten. Daarbij verloopt de prikkelverwerking en gevoeligheid van een jong kind niet anders dan bij een ouder kind. Er is dus geen enkele belemmering om mee te doen 🙂

Onze ervaring is dat dit niet het geval is. Het is juist heel prettig om elkaar 3 dagen achter elkaar te zien en met elkaar te kunnen werken. Daarbij zijn we zelf hoogsensitief en letten we er dan ook goed op dat de groep niet over- of onderprikkeld raakt. We houden hier ook in ons programma rekening mee doordat we pas om 10 uur beginnen en al om 16 uur stoppen, door het inlassen van pauzes en het inzetten van beweegoefeningen. Mocht het echter toch te zwaar voor je zijn dan is het altijd mogelijk om de opleiding iets aangepast te volgen.

Nee, tijdens de vier dagen van de opleiding krijg je van ons een heerlijke lunch geserveerd, de ene keer met een lekkere salade erbij, de andere keer met een verwarmend soepje. Ook krijg je van ons koffie en thee, is er vers fruit voorradig en staat er wat lekkers op tafel. Mocht je speciale dieetwensen hebben, geef je ons dit dan door?

Opleiding Coachen van hoogsensitieve kinderen
AANTAL DAGEN:
4
LOCATIE:
Woudenberg
DATA:
21, 22, 23 september en 10 november 2020
PRIJS:
€ 1099,- incl. BTW
logo.min

Je krijgt 32 accreditatiepunten bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd bij het afronden van deze opleiding.

Ja, Ik wil graag meer informatie over de opleiding

[ninja_form id=”5″]

Liever persoonlijk contact?

handen_bloem_los.png

Maskerbloemlaan 3
3452 BA Utrecht

&

Lester Youngpad 2
3543 GJ Utrecht

handen_bloem_los

06 – 4209 9618