Hoogsensitief kind

Mijn nieuwe online programma Grip op Hoogsensitiviteit

Mijn nieuwe online programma Grip op Hoogsensitiviteit

Bijna een jaar na het lanceren van mijn nieuwe programma kom ik dan eindelijk met een blog erover. Sorry, maar het is zo druk geweest! Toch ben ik heel blij dat ik je er nu meer over kan vertellen. Het programma loopt als een trein en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

De meest gestelde vraag

Wat heeft ons hoogsensitief kind nodig om zich (weer) fijn te voelen en hoe kunnen wij ons kind beter begrijpen? Kan jij ons hierbij begeleiden? Die vragen zijn me nu al zo ongelooflijk vaak gesteld. Want een opvoeding die soepel verloopt en een happy kind: dat willen we allemaal. En terecht. Met veel plezier en toewijding help ik dan ook vele gezinnen, al jaren lang. Maar helaas zit er een limiet aan het aantal ouders dat ik kan helpen en stel ik meer ouders teleur dan ik blij kan maken. En daar baalde ik van.

Op de wachtlijst tot er plek is

Het enige wat ik tot een jaar geleden in de aanbieding had was een plekje op mijn wachtlijst. Dat ging best prima, tot de tijd kwam dat dit betekende dat je meer dan 12 maanden moest wachten! Ik sliep er slecht van. Want ik weet dat sommige ouders met grote zorgen kampen. Daar zou je niet 12 maanden voor moeten hoeven wachten.

Kennis delen zodat het breed toegankelijk is

Ik besloot een adviseur in de arm te nemen. Dit was de opdracht die ik haar gaf: mij helpen hoe ik alle ouders van hoogsensitieve kinderen toch hulp kan bieden (zonder dat ik zelf ten onder zou gaan). Hoewel ik zelf dacht dat dit een hele ingewikkelde klus zou zijn was het voor haar snel duidelijk wat er moest gebeuren. Het leek haar niet meer dan logisch dat ik de belangrijkste handvatten en kennis online ging zetten. Ouders kunnen dan direct aan de slag met mijn online programma en kunnen eventueel daarna, als er nog meer nodig is, individueel dan wel in groepen met mij aan de slag.

Meteen verkocht

In mijn online programma heb ik een uniek aanbod weten te creëren met informatieve video’s waarin ik alles vertel over het hoogsensitieve kind dat een ouder zou moeten weten. Ik heb o.a. een grote module over prikkels en overprikkeling toegevoegd met concrete oefeningen en tips om overprikkeling te voorkomen. Ook heb ik er een officiële prikkelvragenlijst die wordt gebruikt door kinderfysiotherapeuten bij gedaan en een gerespecteerde kenmerkenlijst van hoogbegaafdheid. En ik heb mijn meest succesvolle tools zoals de stressmeter, de kleurenmeter, het prikkeldieet en de stresssignaleringslijst toegevoegd zodat ouders actief aan de slag kunnen met het bevorderen van de emotionele ontwikkeling van hun kind en stress kunnen verlagen. Meer dan een half jaar ben ik ontzettend druk geweest met de juiste samenstelling, het verwoorden van kennis en ervaring en niet te vergeten met het opnemen van video’s. Het was pittig, maar toen mijn adviseur mij haar idee vertelde was ik meteen verkocht. Het online programma is nu al enige tijd af en ideaal voor ouders die direct hulp willen.

Oja, onlangs heb ik ook de weekcheck en het hsp bulletjournal toegevoegd aan het programma. Ik blijf het programma updaten en aanvullen met waardevolle informatie en tools.

Enerzijds specialistisch, anderzijds generalistisch

Ik heb trouwens nog wel erg lang zitten peinzen of ik mijn kennis alleen zou richten op ouders van hoogsensitieve kinderen of dat ik het breder zou trekken. Want ik trek ook een grote groep ouders met een kind met autisme aan en veel van de kinderen die ik begeleid zijn hoogbegaafd.  Veel van de informatie en tools die ik gebruik kunnen ook voor hen het verschil maken. Met name de module over prikkels en overprikkeling, de module over slapen en de concrete oefeningen en tools helpen hen enorm. Uiteindelijk kwam ik er toch op uit om me te focussen op ouders van hoogsensitieve kinderen omdat dit is waarmee ik naar buiten treed in mijn werk.

Voorkomen en genezen

Mijn nieuwe online programma is speciaal ontwikkeld voor ouder van een hoogsensitief kind en voor alle ouders die kinderen hebben die snel over de sjees raken en ‘gevoelig’ kunnen reageren. Een ouder met een blij hoogsensitief kind heeft geen directe hulp nodig. Mijn programma gebruik je dan vooral preventief: het helpt je kind beter te begrijpen en te begeleiden voor als het nodig is. Voor ouders met een kind dat (vaak) uit balans is heeft het direct voordelen: naast inzichten zijn er verschillende stressverlagende oefeningen en tools die de balans herstellen. Het enige dat ik jammer vind, is dat ik dit programma niet jaren eerder ontwikkeld heb!

Hoi, mijn naam is Josja Koelink en ik help al meer dan 15 jaar ouders van gevoelige kinderen. Ik ben HSP-specialist en ik heb een achtergrond als leidinggevende en autisme-expert in het voortgezet speciaal onderwijs.

Wil jij ook dat jouw kind gelukkig is? Laat mij je helpen! Je kan meedoen aan mijn ouderbegeleidingstrajecten of één van mijn online programma’s volgen, zoals Grip op Hoogsensitiviteit en Schermstrijd.
Laten we je kind gelukkig maken 😊

Spreek je snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.