Wil jij leren hoe je een kind kan helpen bij hetreguleren van prikkels?
Volg onze masterclass over bellen blazen.
Kinderen die snel onder- of overprikkeld raken hebben er baat bij als ze leren om hun emoties en prikkels te leren reguleren. Dit is echter niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er heel veel manieren waarop een kind zichzelf weer in balans kan krijgen. Eén manier is door bellen te blazen. In deze gratis online masterclass leren we je hoe bellen blazen helpt en hoe jij dit kan gaan inzetten bij het werken met kinderen.
bellen blazen
Wat mag je verwachten van deze online masterclass?
001-tick

Je leert wat er met prikkels bedoeld wordt.

001-tick

Je weet wat er met reguleren bedoeld wordt.

001-tick

Je weet wat bellen blazen te maken heeft met prikkelverwerking.

001-tick

Je weet bij welke kinderen je dit toe kan passen.

001-tick

Je weet hoe je dit in je eigen begeleiding of bij je eigen kind in kan zetten.

001-tick

Je weet hoe je hier variaties in toe kan passen.

regulerend
Voor wie is deze masterclass interessant?

  • Voor kindercoaches, kinderpsychologen, kinderfysiotherapeuten, kinderoefentherapeuten, maatschappelijk werkers en ambulant begeleiders.
  • Voor kinderyogadocenten, intern begeleiders en leerkrachten.
  • Voor iedere professional die met hoogsensitieve en prikkelgevoelige kinderen werkt.
  • Voor alle ouders met kinderen die hoogsensitief en/of prikkelgevoelig zijn.

Wie geven deze masterclass?
Deze masterclass is ontwikkeld door kinderfysiotherapeute Suzanne Strijbosch-van Snippenberg en door HSP-coach Josja Koelink. Suzanne en Josja hebben jarenlange ervaring met prikkelgevoelige kinderen en Suzanne geeft ook goedbezochte lezingen over het thema prikkelverwerking. Suzanne heeft inmiddels haar 2e boek over dit onderwerp op haar naam staan. Samen geven ze de opleiding Gevoelig Meebewegen, coachen van hoogsensitieve kinderen en hebben ze verschillende producten ontwikkeld die hoogsensitieve en prikkelgevoelige kinderen (en volwassenen) ten goede komen.

We willen met al onze masterclasses kindercoaches en -therapeuten informatie en tools in handen geven die ze helpt om een nog betere hulpverlener te worden. Dit doen we steeds vanuit de gedachte dat bewegen een heel krachtig middel hierbij is. In deze masterclass gaan we in op het effect van bellen blazen bij het reguleren van emoties en prikkels. Wij merken dat bijna niemand die met kinderen werkt op de hoogte is van dit effect en dan ook niet met dit principe werkt. Daar willen we verandering in brengen. Want iets simpels als bellen blazen, wat ieder kind kan, helpt een boos of angstig kind om weer tot rust te komen. Wij hopen dat na deze masterclass meer hulpverleners en ouders deze techniek gaan inzetten bij hun werk en kinderen.

Tot op de masterclass!

Groeten
Suzanne en Josja

suzanne strijbosch-van snippenberg opleiding gevoelig meebewegen

Suzanne

HSP coach

Josja

Dit vinden anderen van de Maskerbloem
Josja heeft mijn dochter o.a. geholpen om minder bang te zijn voor donker. Door verschillende gesprekken en oefeningen hebben we al echt veel resultaat geboekt. Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat Josja ook echt uitlegt hoe een hooggevoelig persoon dingen anders ervaart en dat bepaalde situaties anders binnenkomen dan bij andere mensen. Door dit te begrijpen, kan ik als ouder hier ook beter mee omgaan. Heel fijn!lees meer
Sandra Vendel
Sandra Vendel
2019-02-20T14:13:16+0000
Ik ben bij Josja terecht gekomen voordat ik met mijn laatste stage Fysiotherapie begon. Ik vond het lastig om beoordeeld te worden en mezelf te laten zien.Josja heeft mij begeleid tijdens dit hele traject en zij heeft mij geleerd hoe ik meer bij mezelf kan blijven en me laten inzien dat ik meer kan en durf dan dat ik dacht. Door Josja’s zachte, aardige en open persoonlijkheid voelde ik mij enorm op mijn gemak bij haar.Het begint erop te lijken dat ik mijn stage gewoon ga halen; iets wat ik een half jaar geleden nooit had durven denken en dit heb ik mede dankzij Josja bereikt!lees meer
Nina van Rijswijk
Nina van Rijswijk
2018-12-21T11:39:05+0000
Josja en Suzanne hebben niet alleen hart voor hoogsensitieve kinderen (en volwassenen), maar ze hebben ook écht kennis van zaken. Een hele fijne combinatie! Hun opleiding zit goed in elkaar en de inhoud is vernieuwend op de markt. Aanrader.lees meer
Marit Goessens
Marit Goessens
2018-10-05T07:19:05+0000
Veel gestelde vragen

Als je je inschrijft voor deze gratis online masterclass ga je ermee akkoord dat je instemt met onze algemene voorwaarden en dat je de nieuwsbrief van De Maskerbloem wilt ontvangen. Dit is de praktijk van Josja Koelink en in deze nieuwsbrief staan concrete oefeningen, nieuwe informatie en updates over onze producten en diensten.  Hierover ontvang je nog een bevestigingsmail. Je kunt je voor de nieuwsbrief gemakkelijk weer uitschrijven.
Ook ontvang je een tweetal mailtjes van Webinarjam en Leefintens! Deze zijn afkomstig van deze pagina en dienen ter bevestiging van je inschrijving voor de masterclass.

Er wordt vertrouwelijk met je gegevens omgegaan en deze zullen zonder jouw toestemming niet gedeeld worden met derden.

De masterclass duurt maximaal 60 minuten, inclusief alle vragen.

handen_bloem_los.png
Leuke masterclass? Bekijk de andere masterclasses
Alle masterclasses hebben we ontwikkeld met als doel om jou als hulpverlener en/of ouder over bepaalde onderwerpen te informeren en concrete handvatten te geven. De onderwerpen hebben allemaal betrekking op hoogensitieve en/of prikkelgevoelige kinderen.
Masterclass:
Prikkels reguleren d.m.v. bellen blazen.