Meer weten over hoogsensitiviteit?
Bekijk onze masterclasses

Via deze pagina kun je masterclasses bekijken.  Alle masterclasses die je hier vindt hebben we ontwikkeld met als doel om jou als hulpverlener en/of ouder over bepaalde onderwerpen te informeren en concrete handvatten te geven. De onderwerpen hebben allemaal betrekking op hoogensitieve en/of prikkelgevoelige kinderen.

Suzanne Strijbosch-van Snippenberg is een kinderfysiotherapeute en ik ben een HSP-coach. Beiden hebben we inmiddels jarenlange ervaring met prikkelgevoelige en hoogsensitieve kinderen. Suzanne geeft ook goedbezochte lezingen over het thema prikkelverwerking en heeft inmiddels haar 2e boek Zie wat een kind beweegt uitgegeven. Samen geven we de opleiding Gevoelig Meebewegen, coachen van hoogsensitieve kinderen en hebben we verschillende producten ontwikkeld die hoogsensitieve en prikkelgevoelige kinderen (en volwassenen) ten goede komen.

Groeten
Suzanne en Josja

suzanne strijbosch-van snippenberg opleiding gevoelig meebewegen

Suzanne

HSP coach

Josja

Wensen & Grenzen

Hoogsensitieve kinderen zijn niet altijd goed in het aangeven van wat zij willen. Soms lijken ze ook niet goed te weten wat ze willen of doen ze gewoon wat de ander wil. In deze masterclass leer je waar dit vandaan komt en gaan we aan de hand van beweegoefeningen laten zien hoe je een kind kan helpen om zijn eigen wensen en grenzen te ervaren en bewaken.
masterclass grenzen

Parcours maken

Een hele waardevolle en leuke manier om kinderen te helpen is door parcoursen in te zetten in je begeleiding. In deze masterclass leggen we je uit wat de waarde ervan is voor hoogsensitieve, slimme, drukke en prikkelgevoelige kinderen. Je krijgt tal van inzichten en handvatten zodat je na afloop ook zelf parcoursen kan gaan inzetten in jouw begeleiding.

Ideale tip voor de zomer voor hooggevoeilge en prikkelgevoelige kinderen.

Diepe druk

Diepe druk, je leest en hoort er veel over tegenwoordig. Het helpt je (kind) om prikkels te reguleren. En dat is een voorwaarde om goed te kunnen leren en te ontwikkelen. Wil jij weten hoe diepe druk werkt en op welke manieren je dit kan toepassen? Ben je ook nieuwsgierig naar het waarom erachter en voor welke kinderen diepe druk geschikt is? Op 21 mei 2019 gaven we over dit onderwerp een masterclass. Je kan hem hier alsnog bekijken.
Oefening met de MOVE stretchdoek voor hoogsensitieve en prikkelgevoelige kinderen.

Prikkels reguleren

Kinderen die snel onder- of overprikkeld raken hebben er baat bij als ze leren om hun emoties en prikkels te leren reguleren. Dit is echter niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er heel veel manieren waarop een kind zichzelf weer in balans kan krijgen. Eén manier is door bellen te blazen. In deze gratis online masterclass leren we je hoe bellen blazen helpt en hoe jij dit kan gaan inzetten bij het werken met kinderen.
bellen blazen
Voor wie zijn deze masterclasses interessant?

Voor kindercoaches, kinderpsychologen, kinderfysiotherapeuten, kinderoefentherapeuten, maatschappelijk werkers en ambulant begeleiders.

Voor kinderyogadocenten, intern begeleiders en leerkrachten.

Voor iedere professional die met hoogsensitieve en prikkelgevoelige kinderen werkt.

Voor alle ouders met kinderen die hoogsensitief en/of prikkelgevoelig zijn.

Hoe werkt dat, een online masterclass?

De masterclasses worden vormgegeven als webinar en zijn online te volgen. Als de masterclass nog moet worden gegeven dan registreer je je voor de masterclass en dan kun je op de avond dat de masterclass wordt gegeven vanachter je laptop de masterclass volgen. Zie voor meer details hieronder. Is de masterclass al gegeven? Geen probleem, we hebben de masterclass ook opgenomen. Klik op de button ‘nu bekijken’ en dan word je vanzelf doorgeleid naar de opname van de masterclass.

1

Registreer je via de knop “RESERVEER MIJN PLEK” en vul je naam en email adres in.

2

Je ontvangt een mailtje met hierin de bevestiging van reservering voor de masterclass.

3

Op de dag van de masterclass krijg je nogmaals een mailtje met alle gegevens en aanvangstijd.

4

Als de masterclass begint kun jij vanuit thuis de masterclass vanaf je scherm volgen!

Veel gestelde vragen

Als je je inschrijft voor deze gratis online masterclass ga je ermee akkoord dat je instemt met onze algemene voorwaarden en dat je de nieuwsbrief van De Maskerbloem wilt ontvangen. Dit is de praktijk van Josja Koelink en in deze nieuwsbrief staan concrete oefeningen, nieuwe informatie en updates over onze producten en diensten.  Hierover ontvang je nog een bevestigingsmail. Je kunt je voor de nieuwsbrief gemakkelijk weer uitschrijven.
Ook ontvang je een tweetal mailtjes van Webinarjam en Leefintens! Deze zijn afkomstig van deze pagina en dienen ter bevestiging van je inschrijving voor de masterclass.

Er wordt vertrouwelijk met je gegevens omgegaan en deze zullen zonder jouw toestemming niet gedeeld worden met derden.

De masterclass duurt maximaal 60 minuten, inclusief alle vragen.