De cursus voor januari is vol!

Er is nog wel plek voor 2 ouderstellen voor de groep in februari.

Individuele begeleiding

Lijkt het je een goed idee als jouw kind iemand heeft waar het zich kan uiten en waar het kan leren om oplossingen te vinden voor de problemen waar het tegen aan loopt?

Zoek je iemand die mee kijkt met jullie en jullie kind? Een professional die breed kijkt en onderzoekt hoe je kind in elkaar steekt en wat je kind nodig heeft? Dan is een individueel begeleidingstraject bij mij wellicht hetgeen je zoekt. Bekijk gauw de video!

Begeleiding gericht op jouw situatie en kind?

Herken je dit?

 • Je kind is gevoelig en je maakt je zorgen over het welbevinden van je kind.
 • Het lukt jou en je eventuele partner niet om de problemen die je kind heeft zelf op te lossen.

Je zoekt begeleiding.

 • Je zoekt iemand met een brede visie, die meekijkt en jullie en je kind gaat begeleiden.
 • Je zoekt iemand die indien nodig ook aan de omgeving kan uitleggen wat je kind nodig heeft.
 • Je wilt het gedrag van je kind kunnen duiden.
 • Je wilt handvatten om je kind echt te kunnen helpen.
 • Je gunt je kind een plek waar het zich kan uiten en kan werken aan die zaken die het lastig vindt in het dagelijkse leven.

Welkom, ik kan je helpen om oplossingen te vinden voor de problemen die jullie ervaren met je kind.

Lees hieronder verder wat ik voor je kan betekenen als je op zoek bent naar individuele begeleiding voor je kind.

Josja

Inzicht in je kind

Om jullie goed te kunnen begeleiden en daadwerkelijk tot oplossingen te kunnen komen is het nodig dat ik inzicht krijg in jullie kind. Want waar komt het gedrag vandaan? En vooral: wat heeft je kind nodig om ander gedrag te kunnen laten zien en minder stress te ervaren? Ik bekijk alles dat relevant kan zijn: de prikkelverwerking van je kind, de cognitieve ontwikkeling, de klas waarin je kind zit, thuis, de sociale en emotionele ontwikkeling, de mate van gevoeligheid, executieve functies en meer. Als het nodig is observeer ik in de klas (of opvang) en voeren we overleggen met school. Door alle informatie die ik verzamel ontwikkel ik hypotheses over wat er speelt. Die bespreek ik met jullie en die gaan we toetsen. Vanuit het beeld dat ontstaat wordt het begeleiden (en opvoeden) van je kind logischer en makkelijker.
2-04-01
video-1-01

Kindsessies

Wat mag je verwachten als je kind bij mij komt? Allereerst is het goed om te weten dat ik in principe altijd coach in aanwezigheid van een van de ouders. Als ouder ben je er dus bij en krijg je alles mee van wat je kind en ik samen doen. Ten tweede kenmerkt mijn manier van werken zich door een afwisseling van cognitieve therapie en spel- en beweegoefeningen. De begeleiding is altijd afgestemd op jouw kind en zijn of haar leeftijd en behoeften. Bovenal betekent coaching bij mij een plek waar jouw kind volledig oké is en waar alle ruimte is voor je kind om zichzelf te zijn en we samen gaan werken aan oplossingen voor lastige situaties, gedachten en gevoelens.

Kindprofiel

Mijn begeleiding richt zich op het sensitieve kind in de leeftijd van 2 t/m 15 jaar. Op het kind dat gevoelig is voor prikkels, niet alleen voor zintuiglijke prikkels, maar juist ook voor de sociale prikkels zoals de (onuitgesproken) verwachtingen van anderen. Ik heb expertise op het gebied van hoogsensitiviteit, ontwikkelingsvoorsprong (hoogbegaafdheid), ontwikkelingsachterstand, autisme, schermproblemen en conflicten.
gripopthuis_programma-online_bg
Strijdinhuis

Oudercontact en handvatten

Hoewel je kind degene is die overstuur raakt of ontploft gaan we niet aan je kind vragen om te veranderen. Ik leg die vraag bij jullie neer: hoe kunnen wij (jij. jullie, ik, de omgeving) jouw kind helpen zodat het kind ander gedrag kan laten zien? Zich fijner kan gaan voelen? Ik ga je leren om anders naar je kind te kijken, om te zien waar het moeite mee heeft en wat het nodig heeft. In oudergesprekken onderzoeken we hoe jullie hier op kunnen inspelen en wat jullie hier voor nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen. Gedurende het traject hebben we veelvuldig oudercontact en het is mijn ervaring dat ouders door de nieuwe inzichten haast als vanzelf hun kind geven wat het nodig heeft.

Jarenlange ervaring met complexe opvoedkundige vraagstukken.

Ik ben coach en trainer op het gebied van complexe opvoedkundige vraagstukken. Sinds 2012 ben ik mezelf gaan specialiseren in hoogsensitiviteit en daarnaast begeleid ik dagelijks ouders en gezinnen die een hulpvraag hebben op diverse opvoedkundige vlakken.

Ik heb veel ervaring in het begeleiden van jongeren met autisme en een aantal jaren lang werkte ik als oplossingsgericht coach en trainer voor het basisonderwijs.

Door mijn jarenlange ervaring en toewijding ben ik inmiddels uitgegroeid tot een expert op het gebied gedrag en opvoeding bij kinderen en heb ik veel specialistisch kennis van het effect van schermgebruik op kinderen en complex gedrag in thuissituaties.

Ik ben nieuwsgierig naar jou en ik kijk er naar uit om samen te gaan werken aan jouw gezinsgeluk!

Josja

Gedurende 1 jaar volledige toegang tot mijn gehele Online Leeromgeving die onderstaande Programma’s & Modules bevat:

Eerste Hulp Bij Angst

Concrete handvatten zodat je weet wat te doen als je kind een paniekaanval heeft en hoe je angst omzet in zelfvertrouwen.

Negatief Gedachtenpatroon

Een effectieve aanpak om het negatief denken van jouw kind over zichzelf te doorbreken.

Het Onzichtbare Rugzakje

Methode om het zelfvertrouwen bij je kind te vergroten. Uitleg voor jou als ouder én uitleg voor je kind.

SchermStrijd

Je gaat ontdekken welk invloed schermgebruik op gedrag heeft. Hoe je afspraken met je kind maakt over schermgebruik die ook werken. En hoe je je kind helpt om te leren gaan met stress door opmerkingen op social media.

Strijd in Huis

In dit uitgebreide programma ontdek je waar strijd vandaag komt en hoe je tot oplossingen komt. Je leert hoe je Quick Fixes kunt toepassen en hoe je beloningen en consequenties werken. Kortom, een must voor iedere gezin!

BONUS Modules

Als speciale BONUS in mijn Online Leeromgeving ontvang je de module: Overprikkeling door schermgebruik tegengaan + Sociale media en ontwikkeling eigenwaarde.

School

Tips om op school te communiceren, voor de leerkracht en informatie over concentratieproblemen.

Methode Slaap Gauw

Een leuke en effectieve manier om het hoofd van je kind te legen en sneller in slaap te vallen.

Eerste Hulp Bij Boosheid

Tips hoe te handelen als jouw kind een woedeaanval heeft.

Grip Op Hoogsensitiviteit

Essentiele informatie over jouw hoogsensitieve kind zodat je jouw kind beter kan begrijpen en begeleiden.

Prikkels & Overprikkeling

Inzicht en oefeningen om jouw kind te helpen als het overprikkeld is en om overprikkeling te voorkomen.

Methode De Kleurenthermometer

Methode die helpt bij het reguleren van de intense emoties van jouw kind. Een effectieve communicatietool.

Amanda, over dochter 7 jaar

Toen ik met Josja besloot te gaan samenwerken, was er eigenlijk op dat moment geen directe aanleiding voor extra hulp. Onze dochter zat voor haar doen best goed in haar vel. Maar ik volgde Josja al een tijdje online en was toch wel benieuwd wat zij voor onze dochter kon betekenen.

Josja bekijkt het kind objectief. Niet alleen door een hoogsensitieve bril. Dus er kwamen ook onderwerpen ter tafel als motoriek, dyslexie en gebrek aan concentratie. Dingen waardoor er een compleet beeld ontstaat.

Ik dacht altijd dat onze dochter hoogsensitief was, nee ik wist het zeker. Door de sessies bij Josja en alles wat we hierin leerden over hoogsensitiviteit, zijn we erachter dat onze dochter zeker gevoelig is maar misschien niet echt HSP. Maar door de sessies bij Josja kwamen er ook andere dingen aan het licht: een motorische achterstand en een concentratieprobleem. Josja heeft ons hier ook mee geholpen door doorverwijzingen binnen haar netwerk. Zonder Josja waren we nu nog niet zo ver met onze dochter gekomen en daarvoor ben ik haar erg dankbaar.

De vele voordelen van dit unieke Grip Op Thuis begeleidingsprogramma.
 • Ondanks mijn Aanname Stop en enorm lange wachtlijst kun je nu tóch bij mij aan de slag.
 • Het werken in kleine veilige groepjes versnelt en vergroot jouw totale leerervaring, vanuit herkenning , delen en reflecteren met deelgenoten.
 • Je hoeft je kind niet lastig te vallen met therapie of coaching en je kan toch effectief je kind helpen.
 • Hulp Op-Maat voor jouw kind en jouw persoonlijke uitdagingen als ouder.
 • Je leert hoe je nog beter hoe je kan inspelen op wat jullie kind nodig heeft.
 • Dit programma is volledig in lijn met jarenlange succesvolle praktijk ervaring op het gebied van complexe opvoedkundige vraagstukken.
 • Advies en ondersteuning, indien gewenst, in contact met school of andere instanties.
 • Je hebt 1 jaar lang onbeperkt toegang tot alle video's, oefeningen en instructies. Deze kun je online in je eigen tijd bekijken.
 • Er zitten handige (printbare) oefeningen bij die je direct kunt gaan gebruiken samen met je kind. En, ze zijn leuk om te doen!
 • Dit programma is speciaal geschikt voor alle ouders met kinderen in de leeftijd tussen 3 en 14 jaar.
 • Gedurende 3 maanden lang kun je al je vragen aan mij persoonlijk stellen en leer je van situaties van andere ouders in de groep.
 • Je kunt na het volgen van dit programma je kind beter begrijpen, beter ondersteunen en makkelijker opvoedkundige uitdagingen ombuigen zodat er weer ruimte voor rust en plezier is.

Meer weten? Twijfel je nog? Boek dan in mijn agenda een moment in zodat we online kennis kunnen maken en ik alle vragen die je hebt kan beantwoorden.

Dit is het meest complete begeleidingsprogramma voor ouders, in een kleine groep, met advies en analyse op maat, wat je tegen zult komen. Je profiteert van mijn  jarenlange ervaring op het gebied van complexe opvoedkundige vraagstukken. Start vandaag nog!