Ben je op zoek naar een boek over hoogsensitiviteit?
Een mooi verhaal om je kinderen beter bekend te maken met hooggevoeligheid? Een HSP-boek om zelf krachtiger in je leven te staan? Ik heb een overzicht gemaakt van alle boeken over hoogsensitiviteit die er op de markt zijn. Selecteer het onderwerp waarin je geïnteresseerd bent om de betreffende HSP-boeken te ontdekken. Er zit vast iets voor je tussen.
Dit is onze boeken top 3
9200000090925377
Hoogsensitieve mannen– Tom Falkenstein
Ongeveer een op de vijf mensen is hoogsensitief en dus ook een op de vijf mannen. Toch zijn er maar weinig mannen die hier openlijk over praten. Psychotherapeuten zoals Tom Falkenstein ervaren steeds weer hoe hun mannelijke cliënten lijden onder hun aangeboren eigenschappen: ze schamen zich voor hun gevoeligheid. In zijn boek belicht hij daarom alle aspecten rondom hooggevoeligheid vanuit het oogpunt van de man. Hij beschrijft de typische kenmerken van de hoogsensitieve man en vult die aan met oefeningen en interviews met mannen die hun eigenschap juist als kracht gebruiken.
Hulpwaaier hoogsensitiviteit– Marianne Voetee-Dibbink
Hoogsensitiviteit staat volop in de belangstelling, ook in het onderwijs. Sommige leerlingen zijn sneller overprikkeld dan andere en dat heeft invloed op hun functioneren: ze raken sneller uit balans en hebben eerder behoefte aan rust. Over hoogsensitiviteit bestaan veel misvattingen en daarom geeft deze hulpwaaier allereerst antwoord op de vragen: Wat is hoogsensitiviteit neurologisch gezien? En wanneer is er wetenschappelijk gezien sprake van? Vervolgens geeft de waaier praktische tips en tools (voor thuis en op school) over:
– hoe je hoogsensitiviteit herkent;
– wat een hoogsensitief kind nodig heeft;
– hoe je een hoogsensitief kind helpt om niet uit balans te raken.
Hulpwaaier voor op scholen.