Ben je op zoek naar een boek over hoogsensitiviteit?
Een mooi verhaal om je kinderen beter bekend te maken met hooggevoeligheid? Een HSP-boek om zelf krachtiger in je leven te staan? Neus eens tussen alle boeken die je hier kan vinden. Ik probeer zo goed als alle boeken die er over hoogsensitiviteit op de markt zijn en op de markt komen hier een plek te geven. Het zijn er inmiddels behoorlijk veel en niet alle boeken heb ik gelezen. Ik hoop dat je er blij mee bent en hier een of enkele interessante boeken kan vinden.
Dit is onze boeken top 3
Boek van Esther Bergsma over het hoogsensitieve brein
Het hoogsensitieve brein– Esther Bergsma
Sinds 11 juni 2019 is dit boek te koop. Ik wist al een tijdje dat Esther met dit boek bezig was en ik keek er rijkhalzend naar uit. De inhoud is wat mij betreft echt heel erg goed. Esther Bergsma zit in de wereld van de onderzoeken en heeft all wetenschappelijke inzichten op het gebied van hoogsensitiviteit (de breinonderzoeken) verwerkt in haar boek. Persoonlijk ben ik er heel erg blij mee. Voor iedere professional die met mensen werkt lijkt me dit boek een aanrader.
Zie wat je kind beweegt– Suzanne Strijbosch-van Snippenberg
Dit boek verdient wat mij betreft de aandacht omdat de inhoud ervan heel erg aansluit bij hoe ik werk en naar kinderen kijk. Het is geschreven door Suzanne Strijbosch-van Snippenberg en met haar geef ik de opleiding Gevoelig Meebewegen. Suzanne is kinderfysiotherapeute en fysiocoach en zij begeleidt prikkelgevoelige kinderen. Ze is expert op het gebied van prikkelverwerking en in haar boek vind je hier veel informatie over. Maar ook krijg je inzicht in op hoe kinderen kunnen reageren op te (weinig) prikkelende situaties en hoe je hier als ouder en begeleider op in kan gaan. Er staan ook heel veel effectieve en ‘onbekende’ tips in die helpen bij overprikkeling.
Over prikkelverwerking en beweging