Hoe ziet een coachingstraject voorkinderen eruit?
Inhoudelijk is ieder traject voor kindercoaching uniek en wordt deze aangepast op de behoeften van jouw kind. Hoe lang een traject duurt en hoe een traject over het algemeen verloopt lees je hieronder.
Ieder traject is anders
Hoe het traject er inhoudelijk uitziet hangt af van de klachten en de wensen van jullie en van je kind. Ook hangt het af van je kind zelf. Bij veel innerlijke onrust en/of overprikkeling zullen er rustgevende sensorische activiteiten aangeboden worden. Wil je kind niet praten over zijn gevoel dan gaan we aan de slag met tekenen, bouwen of verven als ingang. Bij (faal)angstige kinderen gaan we aan de slag met verbindende activiteiten waarbij veiligheid ervaren voorop staat. Toneelspel kan een mooie ingang zijn als je kind weerbaarder mag worden. Vaak is het een combinatie van verschillende activiteiten passend bij jullie kind.
prikkelverwerking
IMG_6242
De start van de kindercoaching
Na een kennismakingsgeprek met jou/jullie als ouders volgt een eerste sessie met je kind. Bij deze sessie en ook in de vervolgsessies is het gebruikelijk dat één van de ouders hierbij aanwezig is. Tenzij het kind dit zelf niet wil. Na de 2e sessie met je kind volgt er over het algemeen een evaluerend oudergesprek waarin de focus voor de sessies erop bepaald wordt. Wil je meer weten en overweeg je serieus om begeleiding op te starten, plan dan een call in. Dan kan ik je alles over wat ik voor je kan betekenen.
Waarom kiezen voor de Maskerbloem?
0
Ouders & kinderen met succes begeleid
0
Tips & Trics in een online leeromgeving
0
jaar ervaring in begeleiden van ouders
Het verdere verloop van het traject
Tijdens het evaluerende oudergesprek dat volgt op de twee sessies met je kind wordtde focus bepaald waar ik met je kind mee aan de slag ga in de volgende sessies.
children-1385432_1920
Clock on grass
Hoeveel tijd zit er tussen de afspraken?
De eerste reeks afspraken worden dicht op elkaar gepland. Soms laten de agenda’s het niet toe, maar indien mogelijk zit er in het begin tussen de afspraken niet meer dan 7-14 dagen. In de eerste periode is het belangrijk om de afspraken dicht op elkaar te plannen zodat jullie kind zich snel veilig kan voelen. Later in het traject van de kindercoaching worden de sessies verder uit elkaar gepland. Dit kan vaak goed omdat in het laatste deel van het traject de nadruk komt te liggen op het toepassen van het geleerde.
Betrokkenheid van de ouder(s) is belangrijk bij kindercoaching
Omdat ik de betrokkenheid van ouders belangrijk vindt is er veel oudercontact tijdens een begeleidingstraject. Tijdens deze gesprekken wordt besproken hoe het traject verloopt en hoe we verder gaan. Tevens gebruiken we deze tijd ook om te bekijken hoe jullie thuis je kind zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen. Jullie krijgen handvatten en inzicht in de hoogsensitiviteit van jullie kind. Tijdens de sessies zelf doe je als ouder als het kan mee. Het kan betekenen dat je alle activiteiten meedoet of dat je aan de zijlijn staat en ingezet wordt als je kind je nodig heeft. Overigens kan het ook zo zijn dat je kind liever alleen komt of dat er anderszins een reden is waarom je als ouder (tijdelijk) niet de sessies bijwoont.
travel-933171_1920
standard_1500x1125_KidsRunning
Kindercoaching is leeftijdsspecifiek
Ik help ouders en hun kinderen vanaf de babyleeftijd. Een traject met een baby ziet er uiteraard heel anders uit dan een traject met een kind van 10 jaar. Daarom vind je hieronder meer informatie over deze verschillen. Een aparte pagina voor baby’s en peuters is nog in de maak. Voor informatie hierover mag je altijd contact opnemen!

Kindercoaching voor kinderen van 4 t/m 5 jaar
Kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar leven sterk in het nu en hun aandacht gaat soms nog alle kanten uit. Ze beginnen aanvankelijk min of meer blanco aan het traject: ze hebben nog geen eigen hulpvragen. Dat is normaal.
Lees meer over een traject voor deze leeftijdscategorie

Kindercoaching voor kinderen van 6 t/m 8 jaar
Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 8 jaar hebben bij de start van het traject soms een eigen hulpvraag, toch zeker niet altijd. Ze ervaren dat ze last kunnen hebben van bepaalde dingen, toch vertalen ze dit nog niet als “hier wil ik iets mee”. Ze leven nog grotendeels in het nu en aanvaarden hun leven zoals het is. Dat is normaal en vaak ontwikkelen ze hun vragen gedurende het traject.
Lees meer over een traject voor deze leeftijdscategorie

Kindercoaching voor kinderen van 9 t/m 11 jaar
Kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 11 hebben regelmatig bij de start van het traject al een eigen hulpvraag. Ze ervaren heel duidelijk een aantal problemen en hier willen ze vanaf.
Lees meer over een traject voor deze leeftijdscategorie