Hoogsensitief kind

Dit zijn de 7 meest gelezen blogs over het hoogsensitieve kind

Dit zijn de 7 meest gelezen blogs over het hoogsensitieve kind

Populairste blogs van het afgelopen half jaar.

Welke van mijn blogartikelen waren het populairst het afgelopen half jaar? Uiteraard scoorden bijdragen over typische HSP-kenmerken goed. Ook artikelen over het strong willed child en het hoogstimulatieve kind deden het bijzonder goed. Opvallend: mijn nieuwe blog over autisme wordt heel vaak geopend, informatie hierover wilden jullie graag lezen. De top 7:

1. De 9 kenmerken waaraan je een hoogstimulatief kind kunt herkennen.

Hoewel slechts 30% van de hoogsensitieve kinderen zich laat typeren als hoogstimulatief, is er veel vraag naar informatie over dit type kind. Dat is niet gek, want het zie de balans maar eens te houden als je kind prikkelgevoelig is én prikkels nodig heeft. Ik schreef er een veel gelezen blog over.

2. 9 dingen die je wil weten over hoogsensitiviteit en het Strong willed child

Hebben alle hoogstimulatieve kinderen een sterke wil? Is ieder kind met een sterke wil hoogsensitief? In deze blog geef ik antwoord op deze vragen.

3. 7 kenmerken waaraan je een hoogsensitief kind direct kunt herkennen

Waaraan herken je hoogsensitiviteit bij je kind? Lees het in dit artikel!

4. 11 bewezen verschillen én overeenkomsten tussen een kind met autisme en een hoogsensitief kind

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen een hoogsensitief kind een kind met autisme? In deze blog leg ik het aan je uit.

5. Mijn favoriete HSP kinderboeken

Deze blog heb ik onlangs geupdate. Als je op zoek bent naar een HSP kinderboek, en je bent nog zoekende: lees dan mijn blog 🙂

6. Kun je echt voelen wat een ander voelt?

Hoogsensitieve personen geven me geregeld aan dat ze de emoties en de stress van anderen in hun omgeving overnemen. Kan dat eigenlijk? Lees erover in deze blog!

7. 8 signalen die erop wijzen dat jouw hoogsensitieve kind hoogbegaafd zou kunnen zijn
Officieel deelt dit artikel zijn 7e plek met mijn artikel over hoogsensitieve kinderen en het maken van een goede voortgezet onderwijs schoolkeuze. Dat beide artikelen veel gelezen worden snap ik goed. Je kind gaat een keer naar het voortgezet onderwijs en wat past er dan bij jouw gevoelige kind? En: hoogbegaafdheid komt 4x zo vaak voor bij hoogsensitieve kinderen. Wel fijn om hier dan meer over te weten.😀

Hoi, mijn naam is Josja Koelink en ik help al meer dan 15 jaar ouders van gevoelige kinderen. Ik ben HSP-specialist en ik heb een achtergrond als leidinggevende en autisme-expert in het voortgezet speciaal onderwijs.

Wil jij ook dat jouw kind gelukkig is? Laat mij je helpen! Je kan meedoen aan mijn ouderbegeleidingstrajecten of één van mijn online programma’s volgen, zoals Grip op Hoogsensitiviteit en Schermstrijd.
Laten we je kind gelukkig maken 😊

Spreek je snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.