Beweegoefeningen, Hoogsensitief kind

Dummy the Mummy

Sinds een aantal maanden werken kinderfysiotherapeute Suzanne Strijbosch-van Snippenberg en ik veel met de MOVE stretchdoek. Een 7 meter lange doek van lycra. Zowel wij als de kinderen waarmee we werken zijn super enthousiast! We vertellen jou er graag meer over omdat we denken dat de diepe druk die de MOVE stretchdoek geeft nog veel meer kinderen goed kunnen doen. En niet geheel onbelangrijk, we delen ook onze favoriete oefening met je.

 

Waarom de MOVE doek?

Met een doek kun je met een kind heel veel kanten op, zeker met een doek van lycra. Lycra is heel rekbaar en daardoor ideaal om in te zetten om diepe druk te creëren bij een kind. Naar ons idee heeft iedere coach of therapeut die met kinderen werken een goede lange rekbare doek in zijn of haar praktijk. Maar zo’n lange, rekbare doek is niet zo makkelijk te vinden en daarom hebben wij besloten om ze zelf te laten maken. We werken er nu een tijdje mee en zoals we al schreven, de kinderen en wij zijn er super enthousiast over!

Door de diepe druk die de doek geeft helpt het kinderen om prikkels te verwerken en meer rust te voelen in hun lijf. Ook gaat een kind zijn lijf er beter van voelen. Hierdoor wordt hij minder onhandig, vindt hij meer rust om op school te werken, verbetert het slapen en zal je kind hierdoor lekkerder in zijn vel komen te zitten.

Naast dat we deze doek een must have vinden voor coaches en therapeuten, adviseren wij ook geregeld ouders om thuis de MOVE doek te gebruiken. Dit doen we voorals als we zien dat een kind veel baat heeft bij het werken met de doek en het vaak overprikkeld raakt. Dan is het heerlijk als mama of papa je ook thuis lekker kan inwikkelen.

Onze favoriete oefening: Dummy the Mummy!


Je kan met de doek heel veel verschillende oefeningen doen. Je kan er een hangmat van knopen, je kan er bijvoorbeeld samen in gaan hangen zoals op de foto hierboven.  Maar een echte favoriete oefening is Dummy the Mummy!  Kijk maar eens naar de foto waarop je dat meisje ziet dat helemaal is ingewikkeld in een mintgroene doek.

Zo gaat de oefening: Je hebt een lange, rekbare doek nodig. Je wikkelt een kind helemaal in de doek, als een mummy. En kom er dan maar eens uit! Dit vraag om verschillende vaardigheden en strategieen van een kind zoals rustig blijven, een plannetje maken, doorzetten en zelfvertrouwen. Ondertussen geeft de doek diepe druk. Je kan verschillende variaties toepassen zoals heel strak inwikkelen of juist wat losser. Wat wij zien in de praktijk is dat er ook kinderen (en jongeren) zijn die zich door de doek zo veilig voelen dat ze liever niet meer uit de doek willen komen. Leg het kind dan gewoon eens lekker tegen jouzelf of de ouder aan. Echt een supermooie oefening!

Ben jij ook nieuwsgierig geworden en wil je ook zo’n doek bestellen? De MOVE doeken zijn bij ons te koop in onze webshops. Voor meer informatie en bestellen klik hier of ga naar www.justseeme.nl

 

Tot onze volgende mail!

 

Groeten Josja en Suzanne

 

ps wil je meer artikelen lezen die wij samen maken of ben je op zoek naar meer beweegoefeningen kijk dan eens hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.