Lees hieronder hoe de kindercoaching voorjouw kind er uit ziet
Kinderen in deze leeftijdsfase hebben regelmatig bij de start van het traject al een eigen hulpvraag. Ze ervaren heel duidelijk een aantal problemen en hier willen ze vanaf.
Grote kans dat jouw gevoelige kind zich vaak druk maakt en lastige situaties liever vermijd. Gevoelige kinderen van deze leeftijd zijn gemakkelijk gekwetst. Ze vragen zich ’s avonds in bed af of ze hun toets wel goed gemaakt hebben en of hun ouders nog van ze houden. Ze kunnen slecht tegen onrecht en zouden het liefst alle wereldproblemen oplossen. Herkenbaar? De coaching is er speciaal op gericht op jouw kind te leren “los te laten” en sociaal weerbaarder te maken.
Wat jouw kind nodig heeft
Jouw kind heeft het nodig dat voor hem/haar lastige situaties makkelijker worden of worden opgelost. Daarom wordt er goed naar je kind en naar jullie geluisterd. We bekijken we ook of er sprake is van zintuiglijke overprikkeling. Op basis hiervan wordt bekeken wat de beste aanpak is. Vaak is het een combinatie van verschillende aanpakken en oplossingsmodellen. We leren je kind om sterker te staan in het leven en we geven jullie als ouders verschillende strategieën om je kind hierbij te ondersteunen.
IMG_6108
strong-kids-1500x1000
Loslaten en leren opkomen voor jezelf
Gevoelige kinderen komen lang niet altijd goed voor zichzelf op en durven niet altijd te zeggen wat ze denken. Doordat ze uitstekende denkers zijn hebben ze niet zo’n goed contact met hun lichaam. Juist in het lichaam zitten de signalen die aangeven waar grenzen zitten. De kern van kindercoaching ligt daarom bewust op het ontdekken van de eigen grenzen, het legen van het hoofd en het vergroten van de sociale weerbaarheid. Ook het vergroten van de emotionele intelligentie hoort hierbij.

Tijdens de kindercoaching ontwikkelt je kind moed en oplossingen waar jouw kind blijvend wat aan heeft. Je kind leert hoe hij/zij zichzelf kan versterken met helpende gedachten en hoe hij/zij gedachten en gevoelens die hem/haar verzwakken kan herkennen en loslaten.

Waarom kiezen voor de Maskerbloem?
0
Ouders & kinderen met succes begeleid
0
Tips & Trics in een online leeromgeving
0
jaar ervaring in begeleiden van ouders
Oplossingen voor lastige situaties
De kindercoaching op deze leeftijd is gericht op concrete problemen en situaties waar jouw kind tegen aan loopt. De werkwijze is oplossingsgericht en de oplossingen zijn altijd versterkend voor je kind.Je kind krijgt concrete handvatten, meer grip en betere strategieën voor zaken die daadwerkelijk van belang zijn voor hem/haar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het plannen van het huiswerk, omgaan met de druk van school, hoe te reageren op onaardige appjes van vrienden/-innen en de overgang naar het voortgezet onderwijs.
Very bored teenager at an outside table trying to read.
vfas-kind
Versterken van zelfvertrouwen en zelfacceptatie
Je kind heeft op deze leeftijd meer dan jongere kinderen de behoefte om te praten, om zijn/haar verhaal te kunnen doen. Jouw kind kan waarschijnlijk prima verwoorden waar hij/zij moeite mee heeft. Door daadwerkelijk te begrijpen wat jouw kind voelt en meemaakt ontstaat een gevoel van normalisatie: “ik ben niet raar, ik doe helemaal niet idioot, ik heb niets verpest”. Dit is van grote waarde voor het versterken van zelfvertrouwen en zelfacceptatie.
De rol van ouders en tips voor voor thuis
Jij als ouder bent van belang tijdens de coaching van je kind. Jouw kind kan niet alles zelf oplossen. Soms heeft je kind jullie hulp nodig: om bijvoorbeeld op school te regelen dat de weektaak wordt ingekort of om samen met je kind naar de voetbaltrainer toe te stappen om te laten weten dat je kind graag op een andere positie wil staan. Oudergesprekken spelen daarom een belangrijke rol bij kindercoaching. Jouw rol in een sessie kan verschillen. Soms wil je kind liever zonder jou met mij aan het werk. Het kan ook zijn dat ik adviseer om de sessies met een van de ouders samen te doen. Het samen in coaching gaan levert vaak grote voordelen op. Denk hierbij aan gevoelens van verbinding en elkaar begrijpen.
Na iedere 4e-6e sessie met je kind volgt een oudergesprek. Juist doordat we regelmatig een oudergesprek voeren weet ik goed waar jullie kind thuis en op school tegen aan loopt. Hier pas ik mijn coaching vervolgens op aan. Tegelijkertijd kan ik op deze manier concrete vragen beantwoorden en samen met jullie als ouder bekijken op welke wijze jullie thuis (en op school) je kind kunnen ondersteunen.
standard_1500x1125_kid-with-parents
xdreamstime_s_43150308.jpg.pagespeed.ic.4GNDsbsNJP
Je kind leert hoogsensitiviteit te ervaren als kracht en er moedig mee om te gaan
Middels een spel dat ik met je kind speel ontstaat inzicht in de eigen gevoeligheid. Je kind ontdekt wat de voordelen van zijn/haar gevoelige karakter is en zal verbaasd zijn over de vele voordelen! Je kind leert hoogsensitiviteit te ervaren als kracht en er moedig mee om te gaan
Ook komen tijdens de coaching thema’s zoals verlegenheid, meteen denken iets niet te kunnen, graag willen weten wat er van je verwacht wordt, geen fouten willen maken en drukte in het hoofd aan bod. Je kind leert omdenken en zichzelf te bekijken vanuit kracht. Zo verandert bijvoorbeeld “ik durf niet” in “ik wil graag van te voren weten wat er van me verwacht wordt”.
Bij kinderen in deze leeftijdsgroep komen ook gerichte oefeningen aan bod waarbij ze ontdekken dat ze hun lichaam kunnen ontspannen en dat er een relatie is tussen het lijf en het hoofd. Ik volg geen vast programma, ik volg jullie kind.
Veel gestelde vragen

Inhoudelijk is ieder traject voor kindercoaching uniek en wordt deze aangepast op de behoeften van jouw kind. Hoe lang een traject duurt en hoe een traject over het algemeen verloopt lees je op deze pagina.

Ik coach kinderen vanaf de leeftijd dat ze een baby zijn. Een traject voor een 4 t/m 5- jarigen verloopt anders dan voor een 6 t/m 8- jarige of een 9 t/m 11- jarige. Daarom zijn de trajecten voor kindercoaching onderverdeeld in 3 leeftijdscategorieën. Informatie voor een traject voor baby’s en peuters kun je telefonisch of per mail aanvragen.

Kindercoaching voor kinderen van 6 t/m 8 jaar
Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 8 jaar hebben bij de start van het traject soms een eigen hulpvraag, toch zeker niet altijd. Ze ervaren dat ze last kunnen hebben van bepaalde dingen, toch vertalen ze dit nog niet als “hier wil ik iets mee”. Ze leven nog grotendeels in het nu en aanvaarden hun leven zoals het is. Dat is normaal en vaak ontwikkelen ze hun vragen gedurende het traject.
Lees meer over een traject voor deze leeftijdscategorie

Kindercoaching voor kinderen van 9 t/m 11 jaar
Kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 11 hebben regelmatig bij de start van het traject al een eigen hulpvraag. Ze ervaren heel duidelijk een aantal problemen en hier willen ze vanaf.
Lees meer over een traject voor deze leeftijdscategorie